Necessiteu equips informàtics per a la vostra entitat? Informa’t del Programa UPC Reutilitza

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Necessiteu equips informàtics per a la vostra entitat? Informa’t del Programa UPC Reutilitza

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La iniciativa de la UPC per reaprofitar els equips informàtics i cedir-los a entitats socials i solidàries enceta el nou curs el proper 30 de setembre. Si la teva entitat en necessita, informa't de les novetats d'enguany.

"Més participatiu, més transparent i més obert a la societat". Així el descriu l'equip que gestiona el nou UPC Reutilitza, que a més, estrena el nou web, on de manera clara és possible sol·licitar equips, donar-ne, o informar-se de com participar-hi, ja sigui com a voluntari, estudiant en pràctiques o becari, entre d’altres.

En què consisteix el programa? UPC Reuilitza és una iniciativa que permet donar-li una segona vida útil a aparells informàtics que es renoven a la universitat i que també altres organitzacions o empreses opten per cedir-lo a entitats socials i programes solidaris. Qualsevol entitat sense ànim de lucre que impulsi programes socials, tant en un entorn proper com en l'àmbit de la cooperació internacional pot participar-hi. També hi poden accedir centres públics, entitats de lleure i altres organismes. En darreres edicions s'han facilitat equips a entitats relacionades, per exemple, amb la pau i els drets humans, el medi ambient, atenció a col·lectius d'exclusió, entre d'altres. Des del 1995, quan es va iniciar, més de 1.300 equips s'han cedit a 181 entitats del Tercer Sector.

A més del fet que tota entitat sense ànim de lucre pot fer la petició, el Programa UPC Reutilitza ho combina també amb la vessant d'aprenentatge, ja que a través de persones becàries, en pràctiques o voluntàries, són els estudiants d'informàtica qui reparen els equips que, d'altra manera, haurien acabat a les escombraries.

Amb l'objectiu de difondre que existeix el programa i de presentar el conjunt de novetats d'aquest nou curs, el proper dimarts 30 de setembre se celebrarà l'Acte de Presentació del nou UPC Reutilitza, que tindrà lloc a les 12.00 a la Sala d'Actes de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (Campus Nord de la UPC). L'entrada és lliure i gratuïta però es prega confirmació d'assistència prèvia a través de info.reutilitza@upc.edu o bé trucant al 934015961.

Comentaris

Hola.

Soc el secretari de l' "Associació de Guinea-Bissau y simpatizantes de Sabadell" que és una entitat sense ànim de lucre que participa en projectes de cooperació internacional i necessitem d'equips informàtics. T'envio aquest correu perquè ens pensavem que l'acte de presentació del programa Reutilitza era el 30 d'octubre i no el 30 de setembre. Ens agradaria poder contactar amb vosaltres perquè ens expliqueu com funciona el programa.

Moltes gràcies per tot.

El secretari. Jordi Afonso Sanmartí. Telèfon 606042395.

Hola Jordi,

Des de la FAS publiquem continguts a xarxanet relacionats amb l'activitat universitària que té a veure amb cooperació, voluntariat i qüestions socials. I d'aquí que publiquessim la notícia sobre el Programa Reutilitza.

Ara bé, el Programa Reutilitza és un servei de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), de manera que per aclarir com participar-hi, la millor opció és que hi contactéssiu directament.

A aquest enllaç trobareu tota la informació sobre el programa: https://reutilitza.upc.edu/

En aquest hi trobareu com sol·licitar equipaments informàtics: https://reutilitza.upc.edu/sol-licitud-dequips

Per qualsevol dubte, podeu enviar un correu a info.reutilitza@upc.edu i us facilitarn la informació que necessiteu.

Esperem haver pogut ajudar a resoldre les vostres qüestions.

Afegeix un comentari nou