Neix Arttec, la plataforma de formació tecnològica per a dones

Colectic
L'eina vol promoure la presència de dones tecnòlogues. Font: Arttec
L'eina vol promoure la presència de dones tecnòlogues. Font: Arttec

Neix Arttec, la plataforma de formació tecnològica per a dones

Colectic

Resum: 

L'eina impulsada per Barabara Educació i Drecera, i el centre tecnològic de la UPC, vol augmentar la presència de tecnòlogues als llocs de treball i reduir l'escletxa digital de gènere.

Només el 30,9% de les persones que treballen en el sector de la informació i les comunicacions són dones, segons l’informe ‘Dones en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)’, publicat per l’Institut Català de les Dones amb dades del 2019. Per donar resposta a la necessitat d'incrementar la presència de tecnòlogues als llocs de treball i reduir l'escletxa digital de gènere neix la plataforma Arttec de formació especialitzada en tecnologies i dirigida especialment a dones.

El projecte està impulsat per les cooperatives d’iniciativa social sense ànim de lucre Barabara Educació i Drecera, i el centre tecnològic de la UPC (CIM UPC), i ha arrencat amb una oferta de cursos de disseny 2D, 3D, web i fabricació digital. A llarg termini, vol oferir itineraris formatius que permetin a les dones accedir a les ofertes del sector, contribuint a ser un nexe entre aquestes i el mercat laboral.

La plataforma vol "implicar a empreses del sector tecnològic en el projecte i en la igualtat d’oportunitats per a les dones". I és que és important la col·laboració d'empreses com Espais Telemàtics o Addecco, que aposten per millorar la capacitació i l'empleabilitat de les tecnòlogues per poder generar una transformació social.

D'altra banda, Arttec vol "sensibilitzar i denunciar" aquesta realitat desigualitària. És per això que la plataforma dedica un espai a explicar les històries personals de les dones que ocupen càrrecs tecnològics. Les seves experiències ens serveixen per veure la invisibilització que viuen en aquest sector masculinitzat, però també ens ofereixen referents que obren camins.

Afegeix un comentari nou