Neix el projecte #ConectemosYA per lluitar contra l’escletxa digital

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Un dels projectes que treballa COVIDWarriors és l'accés a Internet per tothom. Imatge de James Cridland. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: James Cridland. Llicència d'ús CC BY 2.0
Un dels projectes que treballa COVIDWarriors és l'accés a Internet per tothom. Imatge de James Cridland. Llicència d'ús CC BY 2.0
L'accés a Internet s'ha caracteritzat per fer-se a traveś de xarxes sense fils. Imatge de Nicolas Nova. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Nicolas Nova. Llicència d'ús CC BY 2.0
L'accés a Internet s'ha caracteritzat per fer-se a traveś de xarxes sense fils. Imatge de Nicolas Nova. Llicència d'ús CC BY 2.0

Neix el projecte #ConectemosYA per lluitar contra l’escletxa digital

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

Fruit de la pandèmia i la crisi social i sanitària, s’ha conceptualitzat el projecte #ConectemosYA. Aquest projecte vol lluitar contra la falta de connectivitat a Internet que pateixen moltes persones.

La situació de la pandèmia de la Covid-19 i el context del desconfinament, ha provocat que hagin sorgit moltes iniciatives que lluitin per reduir els efectes de la crisi social i sanitària. Moltes d’aquestes iniciatives, són projectes de caràcter tecnològic, com és el cas de les múltples entitats que van realitzar viseres i protectors.

COVIDWarriors és una entitat que va néixer dins aquest context pandèmic. L’entitat està formada per diferents voluntaris, mecenes i professionals de diferents àmbits que s’han unit per lluitar contra la Covid-19.

Els objectius de COVIDWarriors són diferents, però se centren en tres punts:

  1. Sumar voluntariat de diferents àmbits, organitzacions proactives, talent emprenedors, iniciatives tecnològiques i finançament en la lluita contra la Covid-19.
  2. Identificar necessitats concretes en l’àmbit logístic, sanitari, social, psicològic, etc.
  3. Accelerar iniciatives pròpies o ja existents que amb la tecnologia i el poder d’equips pluridisciplinaris experts, amplifiquen l’impacte contra el coronavirus.

Un dels projectes que ha desenvolupat COVIDWarriors és #ConnectemosYA. Aquest projecte consisteix a proporcionar eines informatives que ajudin a reduir la bretxa digital, a garantir la connectivitat, la distribució eficient de dispositius i la seva reutilització. En general, es lluita perquè el dret universal d’accés a Internet, independentment d’on es visqui i de la situació econòmica i social que es tingui, sigui una realitat.

Els objectius del projecte són els següents:

  • Fer efectiu el dret universal d’accés a Internet.
  • Dotar d’eines i informació a la societat amb relació a l’àmbit tecnològic i digital.
  • Eliminar la bretxa digital entre zones urbanes i rurals.

Per a complir l’objectiu del projecte s’ha elaborat un document anomenat "Receptari per a la connectivitat" on es poden trobar informacions, orientacions, solucions i eines per facilitar l’accés a internet d’una manera ràpida, sostenible i en col·laboració amb administracions i entitats diverses.

Afegeix un comentari nou