Neix ‘Entitats al dia’, un pòdcast per millorar la gestió de les entitats del tercer sector

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Fundesplai.
El pòdcast és un canal de comunicació que pot arribar a moltes persones. Font: Fundesplai.
‘Entitats al dia’ és un pòdcast que tindrà com a mínim vuit episodis.  Font: Fundesplai.
‘Entitats al dia’ és un pòdcast que tindrà com a mínim vuit episodis. Font: Canva.

Neix ‘Entitats al dia’, un pòdcast per millorar la gestió de les entitats del tercer sector

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

‘Entitats al dia’ és un projecte que tractarà temes com l’econòmic, el jurídic i el laboral que en moltes ocasions porta a les entitats a confusió.

L’àrea de Fundesplai, Suport Tercer Sector, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha estrenat el projecte ‘Entitats al dia’. Una iniciativa en format pòdcast que pretén proporcionar eines i recursos per millorar la gestió de les entitats del tercer sector.

Inicialment, tindrà un total de set episodis on es tractaran temes com la contractació a les entitats, la gestió del voluntariat, la justificació econòmica dels projectes o els requeriments d’Hisenda, entre d’altres. A més, Àfrica Miró, responsable de continguts del projecte, afirma: “No descartem fer més episodis, de fet, estem preparant un capítol especial per al 25N sobre la lluita contra les violències masclistes”.

Foment de l’ús del català

La iniciativa té com a altre objectiu principal fomentar l’ús del català, tant en les comunicacions de les entitats en l’àmbit intern com amb les persones usuàries dels seus serveis o activitats. Eduardo Izquierdo, responsable del projecte, sentencia: “És important proporcionar el vocabulari específic en la llengua catalana en temes tan complexos com l’econòmic, el jurídic i el laboral perquè les entitats puguin parlar amb propietat i en català”.

On es pot trobar el pòdcast?

La iniciativa ‘Entitats al dia’ ha fet el tret de sortida amb un capítol dedicat a la conciliació laboral i personal a les entitats. On Sara Jiménez i Aroa Abellán, dues expertes d’igualtat de gènere, aprofundeixen sobre la qüestió i com afecta les entitats i les persones.

Així mateix, cada dimarts i dijous es publicarà un nou episodi en les plataformes Ivoox, Spotify i properament també es podran trobar els episodis a YouTube.

Afegeix un comentari nou