Àmbit de la notícia
Informàtic

'No Afluixis la Llengua', un vlog sobre llenguatge no sexista per a joves

Entitat redactora
Colectic
  • 'No Afluixis la Llengua' compta amb una plana web i comptes a les xarxes socials Youtube, Twitter, Facebook i Instagram
    Font: No Afluixis la Llengua
  • Teresa Sanz, professora de literatura jubilada i activista de Ca La Dona, parla d'apropiació del llenguatge a 'No Afluixis la Llengua'
    Gravant l'entrevista a Teresa Sanz, professora de literatura jubilada i activista de Ca La Dona Font: No Afluixis la Llengua

Impulsat per Dones Juristes, el vídeo blog parla de manera propera i directa sobre com es representa i invisibilitza a les dones i fa propostes per detectar el masclisme en el llenguatge.

El primer vídeo publicat a 'No Afluixis la Llengua' mostra una conversa entre tres noies. En poc més de dos minuts, reflexionen sobre el genèric masculí i sobre si se senten incloses o no amb aquest. També parlen de com s'invisibilitza a les dones, tot citant a George Steiner: "A qui no es nomena no existeix". En el segon, donen veu a Teresa Sanz, professora de literatura jubilada i activista de Ca La Dona, que parla sobre l'apropiació del llenguatge. Afirma que el llenguatge és masclista, perquè és reflex de la societat, i anima les joves a apropiar-se'n.

Fins al moment, el projecte compta amb quatre vídeos que aborden el llenguatge inclusiu des de diferents perspectives i àmbits. S'hi publicaran quatre més durant els pròxims mesos. El 'manspreading', la música, la comunicació no verbal i els mitjans de comunicació són els temes que queden pendents.

L’Associació Dones Juristes va llançar aquest vídeo blog en el marc del Dia Internacional de les Dones d'enguany. L'objectiu és aportar eines metodològiques i continguts per identificar el llenguatge sexista i facilitar un espai de coneixement, informació i reflexió a la població jove. Asseguren que el llenguatge evidencia el classisme, el racisme i el sexisme existents a la societat i confien que canviat la manera de dir les coses, es pot canviar també la manera de veure-les.

El projecte compta amb una plana web, canal de Youtube i comptes de TwitterFacebookInstagram. A les xarxes socials intenten generar debats i anar aportant idees per conscienciar sobre la necessitat d'un llenguatge inclusiu.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari