Noves possibilitats de registre de dominis

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Noves possibilitats de registre de dominis

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

S'ha publicat una llista de quasi 2000 dominis que encara han de ser avaluats. La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona es volen reservar el .catalonia i el .bcn.

D'ençà el 1984, la “Internet Corporation for Assigned Names and Numbers” (ICAAN), any que es va publicar la primera llista de dominis de primer nivell disponibles per a registrar-los, Internet ha evolucionat molt i la tipologia de pàgines existents també. Els dominis de primer nivell serveixen per a classificar les pàgines, així sabem que un .com es un negoci, i un .cat fa referència a la nacionalitat de l'empresa o de la persona qui l'ha registrat.

Ahir mateix l'ICAAN, va publicar una llista de gairebé 2000 dominis de primer nivell que poden ser aprovats i en un futur oberts a la comercialització, en el cas que el sol·licitant ho hagi explicitat d'aquesta forma. Dins d'aquesta llista ens podem trobar dominis com el .eco, .ong o el .social, dominis que poden fer referència al treball de les entitats sense ànim de lucre. Ara falta saber quins dominis aprovarà l'ICAAN i quins desestimarà.

Aquests dominis de primer nivell poden fer referència a un territori, a una identitat cultural i a una empresa. En el cas de Catalunya a la llista de l'ICAAN també hi surten els dominis .bcn, el .barcelona i el .catalonia. Segons sembla ser, la Generalitat vol reservar-se el .catalonia i l'Ajuntament de Barcelona el .barcelona. En canvi el .bcn serà disponible per a tothom, tot i la polèmica que pot generar aquest domini enfront el .cat.

Font d'informació: Vilaweb.

Afegeix un comentari nou