PiPad, la tauleta basada en Raspberry Pi

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

PiPad, la tauleta basada en Raspberry Pi

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Un aficionat a la tecnologia lliure ha desenvolupat la primera tauleta basada en Raspberry Pi. Fomentant aquest desenvolupament la societat pot millorar.

Ja fa temps, des de Xarxanet, vam anunciar l'arribada de la Raspberry Pi, aquell ordinador basat en una tarja que ha fomentat la pràctica i la experimentació de projectes amb les noves tecnologies. Molts aficionats, professors i fins i tot, professionals, utilitzen les Raspberry Pi per projectes singulars. Des d'una estació meteorològica fins a un super-ordinador, molts són els projectes que es poden desenvolupar amb aquesta tarja.

Michael Castor, un aficionat a la tecnologia lliure i de realitzar tots els enginys amb les seves pròpies mans, ha desenvolupat PiPad una tauleta electrònica que utilitza una Raspberry Pi. Pel procés de construcció d'aquesta tauleta, Michael Castor es va trobar amb diversos problemes com: trobar una pantalla tàctil ideal, una bateria que aguanti bé i un sistema operatiu de programari lliure que funcioni amb Raspberry Pi i què estigui preparat per pantalles tàctils.

Tots aquests problemes els ha pogut solucionar gràcies al programari lliure i el maquinari lliure, dos conceptes que s'han anat implementant a la societat en els últims anys. Tot i així, falta més implicació, sobretot en el tercer sector per la utilització d'aquestes eines tecnològiques.

Font d'informació: Gizmologia

Afegeix un comentari nou