Àmbit de la notícia
Informàtic

Plataforma 2.0 per destriar informació de conflictes i catàstrofes

  • Captura de la plana web de CrisisTracker

Les xarxes socials han facilitat l'accés a informacions de primera mà i de manera immediata. Així, han esdevingut una important font d'informació en desastres naturals, conflictes, moviments socials... De vegades, però, l'allau de continguts dificulta trobar allò que volem. La plataforma col·laborativa CrisisTracker t'ajuda a destriar la informació i trobar el que busques.

CrisisTracker ofereix una forma alternativa de navegar pels social media al voltant dels esdeveniments internacionals, sobretot en el cas dels desastres naturals. Centra la seva cerca en  la plataforma de microblocs Twitter i, fent servir paraules clau, agrupa els missatges i evita les repeticions.

Adreçat a voluntaris, gestors de conflictes i periodistes, CrisisTracker és una eina creada per investigadors d'IBM i de les universitats de Madeira (Portugal) i Oulu (Finlàndia).

L'eina permet fer cerques per temes (manifestacions, detencions, tortura, moviments socials, etc.), per paraules clau, per països, per la persona que comunica i per data. També pots consultar els temes que més s'han tractat en les darreres hores.

Els resultats s'ofereixen en una línia de temps, tot indicant quantes persones n'han parlat al Twitter, quants tuits se n'han fet i de quina hora són el primer i el darrer missatge.

Aquest vídeo explica, en anglès, el funcionament de la plataforma:

Introduction to CrisisTracker from Jakob Rogstadius on Vimeo.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari