Poca presència de dones en el desenvolupament de videojocs

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Encara hi ha poques dones en el món de le snoves tecnologies. Imatge de Marco Verch. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Marco Verch. Llicència d'ús CC BY 2.0
Encara hi han poques dones en el sector de la tecnologia. Imatge de Marco Verch. Llicència d'ús CC BY 2.0
Falten moltes referents en el camp de la tecnologia. Imatge de Shawn. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0 Font: Imatge de Shawn. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0
Falten moltes referents en el camp de la tecnologia.

Poca presència de dones en el desenvolupament de videojocs

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Dones en Xarxa ha elaborat una infografia alertant sobre la poca presència de les dones en la programació de videojocs. Les ‘gamers’ milloren una mica aquestes dades.

L’associació Dones en Xarxa va publicar, el passat 29 d’abril, a la seva pàgina web, una infografia denunciant la situació de la dona en la indústria del videojoc. El motiu d’aquesta infografia és denunciar la falta de referents femenins en el sector del desenvolupament de videojocs, i en el sector tecnològic en general.

En la infografia es denuncia que el sector del videojoc, ha crescut un 10%, respecte a els últims anys, i ha generat 116.000 milions de dòlars. En aquest sector hi ha unes expectatives de creixement molt grans.

infografia de dones en el sector del videojoc

Segons el Llibre Blanc de les dones en l’àmbit tecnològic del Minsteri d’Hisenda i Economia d’España, durant el 2017, només hi havia un 22% de dones en aquesta indústria i que aquestes cobren un 25,3% menys que els homes. En el camp de la programació, les xifres encara són pitjors. Només hi ha un 4% de dones. En aquest cas, les dones programadores cobren un 4,5% més que les dones del sector tecnològic.

Segons Dones en Xarxa, els motius d’aquestes xifres són tres:

  • La manca d’informació i orientació professional sobre la indústria, per a dones. Actualment, només hi han un 12% de noies matriculades en programació.
  • Falten més referents femenins i més pioneres en l’àmbit tecnològic.
  • El context sociocultural associa les competències tecnològiques com pròpies del gènere masculí.

En canvi en el sector ‘gamer’ les dades són un pèl millor. Segons el mateix llibre blanc, les dades demostren que el 44% dels ‘gamers’ són dones. L’ús dels telèfons mòbils intel·ligents per a jugar és una tendència creixent entre les dones de 25 a 30 anys.

Afegeix un comentari nou