Projecte Viquidones 2017 vol arribar a les 20000 biografies de dones

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
La presència de les dones a la Viquipèdia, ha de millorar.
La presència de les dones ha de millorar a la Viquipèdia
Logotip de la Viquipèdia
Actualment, només hi ha un 14% d'articles referents a dones.

Projecte Viquidones 2017 vol arribar a les 20000 biografies de dones

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Aquest projecte vol potenciar la presència de les dones a la Viquipèdia. En un any el projecte ha aconseguit augmentar en dos punts les biografies de dones a la Viquipèdia.

Fa un any, l'Associació Amical Wikimedia, va presentar el projecte Viquidones. Aquest projecte té per objectiu corregir la subrepresentació de les dones a la Viquipèdia, tant en l'àmbit de continguts, de participació i de perspectiva. Mitjançant una pàgina web, van promoure la creació de nous articles, millora de traduccions d'articles existents i organitzant o difonen actes que promoguin la participació de les dones a la Viquipèdia en català.

Fruit d'aquesta iniciativa, el nombre de biografies de dones ha augmentat en 4387. Això suposa un augment d'un 2%. Però la xifra encara contínua essent baixa. Actualment el 14% dels continguts de la Viquipèdia parlen de dones. Per aquest fet, l'Associació Amical Wikimedia, vol continuar apostant per aquest projecte tan necessari i han establert diversos objectius.

Arribar a la xifra de 20.000 biografies de dones durant el 2017.

Per a fer-ho, s'ha creat una pàgina dins el projecte Viquidones, amb una llista d'articles per traduir. Tots aquests articles són biografies de dones i s'han de traduir de l'anglès, el castellà o en altres idiomes. Aquestes biografies estan agrupades per diferents categories i subcategories. Actualment manquen 1744 biografies per completar l'objectiu.

Totes les dones membres de l'Institut d'Estudis Catalans a la Viquipèdia

En aquesta llista trobareu tots els membres i les membres que han format, i formen, part de l'Institut d'Estudis Catalans. L'objectiu és crear una entrada a la Viquipèdia Catalana per a cada dona que formi part d'aquesta llista de membres de l'Institut d'Estudis Catalans. A part, també es pretén millorar els articles de les dones guanyadores d'un premi Nobel.

Augmentar el nombre de dones participants en els espais d'edició social.

Aquests espais són llocs físics que estan pensats perquè les dones descobreixin, es familiaritzin i aprenguin a editar la Viquipèdia. Sobretot, trencar la barrera de l'entorn wiki. És una activitat totalment gratuïta. A Barcelona hi ha tres espais d'edició social: Universitat Pompeu Fabra, les Corts i Horta Guinardó.

Actualment el projecte Viquidones 2017, hi participen 33 usuaris i usuàries de la Viquipèdia Catalana. En el projecte, també hi participen diverses agrupacions d'usuaris i usuàries, i entitats afines a les diferents viquipedies.

Afegeix un comentari nou