Els punts Òmnia del Raval celebraran el seu 20è aniversari durant la diada de Sant Jordi

Colectic
Les paradetes, enguany a la plaça dels Àngels, oferiran moltes activitats Font: Colectic
Les paradetes, enguany a la plaça dels Àngels, oferiran moltes activitats Font: Colectic

Els punts Òmnia del Raval celebraran el seu 20è aniversari durant la diada de Sant Jordi

Colectic

Resum: 

Els tres punts del barri del Raval de Barcelona que formen part de la Xarxa Òmnia d'accés a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació han preparat diverses activitats que es faran en una paradeta.

La 16a edició de la diada de Sant Jordi coincideix amb el 20è aniversari de l'arribada del programa Xarxa Òmnia al barri: al 1999 es van inaugurar el Punt Òmnia del Raval - Colectic (abans Associació per a Joves TEB), el Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval i el Punt Òmnia del Servei Solidari.

Les activitats commemoratives es faran de manera conjunta a la Plaça dels Àngels en comptes de la Rambla del Raval, com s'hi acostuma a celebrar cada any, donat que la rambla es trobarà en obres.

D'una banda, es farà una exposició de fotografies històriques que recorren els 20 anys d'Òmnia al barri i l'evolució del projecte, que va començar ajudant a assolir competències digitals bàsiques i que en els darrers temps s'endinsa també a la robòtica educativa.

Una segona activitat consistirà en un 'chroma key' que recrearà els moments històrics de la Xarxa Òmnia a través d'imatges digitals. Les persones participants podran experimentar amb la superposició d'imatges traslladant-se a diversos moments i espais de la història del projecte. Un joc interactiu de preguntes i respostes desenvolupat amb Scratch i MakeyMakey permetrà posar a prova els coneixements sobre els 20 anys dels Òmnia al Raval.

Al llarg de la tarda, el grup de joves del Punt Òmnia del Raval - Colectic estarà a la paradeta a la Plaça dels Àngels venent clauers i samarretes que ajudaran a finançar les seves colònies, i participant a un taller de percussió.

D'altra banda, durant tot el dia es podrà trobar informació sobre les activitats i els projectes que duen a terme els tres punts Òmnia i les entitats que els gestionen, així com gaudir de l'àmplia oferta de tallers i actuacions programades per més de 80 organitzacions coordinades per la Fundació Tot Raval per celebrar la diada de Sant Jordi.

Afegeix un comentari nou