Què opinen les joves sobre la tecnologia i els rols de gènere?

Colectic
Una noia treballant amb ordinador i telèfon mòbil. Llicència CC0: https://www.pexels.com/photo-license/ Font: Bruce Mars (Pixels)
Una noia treballant amb ordinador i telèfon mòbil. Llicència CC0: https://www.pexels.com/photo-license/ Font: Bruce Mars (Pixels)
Dona amb visor de realitat virtual. Llicència CC0: https://www.pexels.com/photo-license/ Font: Bradley Hook (Pexels)
L'ocupabilitat de les dones en la indústria de la tecnologia ha disminuït els darrers anys

Què opinen les joves sobre la tecnologia i els rols de gènere?

Colectic

Resum: 

Això és el que pretén descobrir la Fundación Esplai amb la campanya #ChicasInTech. Anima nenes i adolescents a compartir vídeos explicant el seu punt de vista, per tal de lluitar contra l'escletxa digital de gènere.

Només el 8% de les nenes de 15 anys vol estudiar Informàtica, davant el 25% dels nens. Diversos estudis afirmen que es tracta d'un problema cultural, causat per prejudicis, estereotips i missatges subliminars sexistes. La Fundación Esplai vol conèixer la resposta de la mà de les pròpies nenes i joves i, per això, ha llençat la campanya #ChicasInTech. Les anima a explicar en un vídeo com perceben la tecnologia i els rols de gènere. Busca, així, conscienciar sobre la necessitat de promoure les vocacions STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre les més joves.

La campanya uneix dues dates assenyalades: es va llançar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i es manté activa fins al 26 d'abril, Dia Internacional de les Nenes en les TIC. Aquesta és la data límit per fer arribar els vídeos a l'adreça de correu electrònic gporres@fundacionesplai.org. L'entitat compatirà els testimonis a través de les xarxes socials i se celebrarà un acte de tancament a Madrid, que comptarà amb la presència de persones que hagin participat en la campanya.

A més de recollir les impressions de les més joves, la iniciativa vol engrescar les dones que treballen en el sector tecnològic a explicar les seves experiències, perquè consideren que generar un diàleg intergeneracional pot ser enriquidor.

L'ocupabilitat de les dones en la indústria de la tecnologia lluny d'anar creixent, ha disminuït. A la dècada dels vuitanta les dones representaven el 37% de les llicenciatures en informàtica als Estats Units i actualment aquest percentatge s'ha reduït al 20%. Amb aquestes dades davant, la Fundación Esplai afirma que un elevat percentatge de la població mundial no està accedint a les oportunitats professionals que es deriven de la indústria de la tecnologia i les comunicacions. També subratlla que "s'està perdent l'aportació de més de la meitat de la població mundial per trobar solucions imaginatives i creatives a través de la tecnologia".

Afegeix un comentari nou