SignAloud, uns guants que ajudaran a parlar a les persones mudes

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

SignAloud, uns guants que ajudaran a parlar a les persones mudes

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Dos joves americans han desenvolupat uns guants que permeten interpretar el llenguatge de signes i expressar-ho mitjançant una veu digital. El projecte està fet mitjançant prototips basats en el programari lliure.

SignAloud és un projecte de dos joves, en Navid Azodi i en Thomas Pryor, estudiants de la Universitat de Washington, que pot millorar la vida de les persones amb mudesa. El projecte ha estat guardonat amb el premi Lemelson-MIT Student Prize, amb el qual, els creadors, podran invertir més diners per millorar-lo.

El projecte consisteix en uns guants que tenen uns sensors de moviments. Aquests sensors interpreten el moviment de l'usuari, moviments propis del llenguatge de signes de la persona que els està utilitzant. Mitjançant una connexió sense fils, els guants envien a un microordinador tota la interpretació que han fet. El microordinador, connectat a un altaveu, transforma el codi rebut en una veu digital.

El projecte utilitza la plataforma de prototipatge Arduino, que està fabricada sota llicència de Programari lliure. Molts voluntaris contribueixen a la millora d'aquesta plataforma. Aquesta plataforma és molt utilitzada en centres d'ensenyament i ateneus de fabricació digital. Any rere any, gràcies a Arduino surten projectes que poden millorar la vida de les persones i de la comunitat.

Afegeix un comentari nou