SimbiòTIC vol millorar els sistemes de gestió de la informació de les entitats

Colectic
Il·lustració de taules de bases de dades. Font: Mcmurryjulie (Pixabay)
Il·lustració de taules de bases de dades. Font: Mcmurryjulie (Pixabay)

SimbiòTIC vol millorar els sistemes de gestió de la informació de les entitats

Colectic

Resum: 

La Taula del Tercer Sector i l'Associació SinergiaTIC presenten aquest projecte als Fons Europeus NextGeneration per implantar SinergiaCRM.

Un CRM (Customer Relationship Management) facilita la gestió de la relació amb la base social de l’entitat i amb la resta d'interlocutors. A més, unifica, centralitza i protegeix la informació sobre persones sòcies, donants, usuàries, equips, junta directiva, administració pública o organitzacions, entre d'altres, vinculades als projectes de l'entitat.

Tot i que la seva utilitat és evident per no perdre's en excels caòtics i duplicats, només un 25% de les entitats en tenen i el 62% té problemes per digitalitzar-se a causa de la manca de finançament i recursos per a desplegar eines digitals, segons l'Estudi sobre l'Estat de la Digitalització al Tercer Sector.

SimbiòTIC és un projecte presentat als Fons Europeus NextGeneration per la Taula del Tercer Sector a través d'm4Social i l'Associació SinergiaTIC amb l'objectiu d'impulsar la transformació digital i millorar els sistemes de gestió de la informació de més d'un centenar d'entitats implantant la solució SinergiaCRM, a més de millorar aquesta eina per adaptar-la encara més a les necessitats de l'àmbit social.

Com ajudarà SinergiaCRM a les entitats del Tercer Sector?

Les entitats podran gestionar des d'un únic espai la captació de fons, les campanyes de comunicació, l’atenció directa, els compromisos de pagament o el registre de subvencions, així com crear i enviar formularis o enquestes. Això permet millorar la planificació de la intervenció social i la presa de decisions, a més de facilitar l'explotació de dades.

“Qualsevol organització que vulgui assolir determinat nivell d’impacte social ha de desenvolupar una cultura interna de gestió de la informació que l’ajudi a sistematitzar i potenciar la vinculació amb la seva base social i amb la resta d’interlocutors”, diu Francina Alsina, presidenta de la Taula.

A més, aposten per la integració del CRM amb un sistema ERP (Enterprise Resource Planning), una eina que permet centralitzar la informació de tots els departaments d'una entitat. A SimbiòTIC serà Fundesplai qui s'impliqui per integrar SinergiaCRM amb el seu programa d'ERP, desenvolupat per Suport Associatiu.

Acompanyament del sector

La Taula del Tercer Sector i SinergiaTIC acompanyaran les entitats en aquest procés de transformació digital gràcies a la col·laboració de vuit entitats que formen part de la Taula i que són la Federació Catalana del Voluntariat Social, la Federació Salut Mental Catalunya, Dincat, la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits, ECOM, ECAS i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Aquestes recolliran les necessitats de les entitats i participaran en sessions de cocreació per incorporar-se a SinergiaCRM.


Afegeix un comentari nou