Tauletes electròniques i Síndrome de Down, un binomi molt positiu

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Tauletes electròniques i Síndrome de Down, un binomi molt positiu

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

La Federació Down España ha publicat l'informe “Proyecto H@z TIC. Guia practica de aprendizaje digital de lectoescritura mediante table para alumnos con Sindrome de Down”. En aquest informe es poden observar els resultats positius de l'aprenentatge amb tauletes electròniques per a persones amb Síndrome de Down.

Combinar les noves tecnologies amb l'aprenentatge de persones amb discapacitat cognitiva dona bons resultats. Així es com ho indica l'informe que ha publicat Down España sobre el projecte H@z TIC, projecte iniciat el curs 2011/2012. El projecte va ser desplegat en diferents centres educatius d'Andalusia, Aragó, Catalunya, Castella i Lleó i Galícia.

Segons l'informe, la utilització de tauletes electròniques en l'aprenentatge de les persones amb Sindrome de Down ha potenciat diversos aspectes com:

  • La adaptació individualitzada en l'àrea de la lectura i escriptura
  • La consolidació dels aprenentatges basats en visites a pàgines web
  • El treball amb les habilitats cognitives

Un dels resultats que conclouen aquest informe és les declaracions d'un pare que afirma que pel seu fill, li és més fàcil aprendre amb una tauleta electrònica i no pas amb un ordinador. L'informe aporta un llistat molt extens d'aplicacions per tauletes electròniques que poden ajudar al desenvolupament educatiu de les persones amb Síndrome de Down.

Font d'informació: Federació Down España

Afegeix un comentari nou