Torna el Decidim Fest per abordar el futur d'internet

Colectic
Edició passada del Decidim Fest. Font: Canòdrom
Edició passada del Decidim Fest. Font: Canòdrom

Torna el Decidim Fest per abordar el futur d'internet

Colectic

Resum: 

La festa de la tecnologia i la democràcia se celebrarà al Canòdrom el 13 i 14 d'octubre.

Internet és actualment un espai més de conflicte que de col·laboració i cada cop és més inabastable participar democràticament en totes les capes de la seva xarxa.

La seva governança es concentra en mans de les grans tecnològiques i no es garanteixen els drets fonamentals ni en disposar de la infraestructura, ni en les plataformes que hi operen, ni en la protecció de les dades que hi introduïm. Quins riscos i perills se'ns presenten, doncs, i quin és l'internet del futur que preveiem i volem construir?

El Decidim Fest, la festa de la tecnologia i la democràcia organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, torna aquest any amb la urgència de trobar respostes sobre el futur davant de l'emergència tecnològica.

Des de Decidim i les entitats col·laboradores com Tecnopolítica, consideren que la situació requereix una internet oberta, lliure i democràtica al servei de la gent, unes infraestructures digitals público-comunes que garanteixin drets fonamentals, i d’espais segurs que explorin la cooperació i la col·laboració a escala global.

El Decidim Fest tindrà lloc el dijous 13 i el divendres 14 d'octubre al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica i en format virtual. Comptarà amb debats i tallers amb la participació de representants de l'administració i d'entitats com Guifi·net, i veus expertes com Simona Levi, d'Xnet.

Vine al #DecidimFest 22!
Inscriu-te al festival sobre tecnologia i democràcia

Lema 2022: “El futur d’internet”
13 i 14 d’octubre
@CanodromBCN
Format presencial i virtual

Parlarem sobre participació digital a les grans ciutats.https://t.co/qboOSS7Opy

— decidimbcn (@decidimbcn) October 3, 2022

Crida a la reflexió

Durant la primera jornada, hi haurà xerrades sobre la situació actual de les xarxes, així com sobre la privatització, la història i la regulació d'internet, la desinformació i el rol de les polítiques públiques i del programari lliure. També es compartiran les experiències de diverses ciutats del món que han desplegat processos participatius amb la plataforma Decidim.

Participació en el desenvolupament de la plataforma

La segona jornada concentrarà diversos tallers participatius per al desenvolupament i redisseny de la plataforma Decidim. Entre els principals reptes hi ha com fer la plataforma més inclusiva, accessible i segura, o la necessitat d'un visor per fer l'activitat més transparent i reflexiva, i que potenciï el coneixem de la plataforma.

Afegeix un comentari nou