Ull amb la privacitat de Google Groups!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Ull amb la privacitat de Google Groups!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Una cerca simple a Google permet veure moltes converses internes de membres d'una entitat que fan servir Grups de Google per comunicar-se. Aquest problema, bastant compromès, té fàcil solució.

La privacitat a Internet és un tema molt compromès pels usuaris i per les empreses que ofereixen serveis a la xarxa. Actualment, però, els temes relacionats amb la privacitat estan focalitzats amb les dades que recullen les empreses, ja que moltes d'aquestes es fan servir amb finalitats comercials. Però què passa quan sorgeix un problema de privacitat i es degut a una mala configuració d'un servei d'Internet?

Una cerca simple a Google pot mostrar resultats dels continguts de les converses internes d'un grup de Google. Aquest fet passa perquè la configuració de la privadesa del Grup de Google, no està ben configurada o per defecte es deixa la privacitat desactivada. Això és un greu problema de privacitat que afecta a molts usuaris de Google Groups.

La solució és fàcil. Primer de tot heu d'entrar a Google Groups amb el vostre identificador. Aneu a «Els meus grups». Dins «Els meus grups», veureu els grups on sou membres i també els grups que gestioneu.

Entreu al grup que gestioneu, clicant a «Gestiona».

Google groups gestiona

Un cop esteu dins la part administrativa del vostre grup, heu d'anar al menú de l'esquerra, just on posa «Permisos bàsics». Dins dels Permisos bàsics, hi han diferents opcions. Són aquestes:

  • Mostra els temes: en aquesta opció podreu seleccionar qui pot veure els vostres missatges. Si ho poseu en públic, tothom els podrà veure.
  • Publica: en aquesta opció podreu seleccionar qui pot publicar un missatge en el vostre grup. Si ho poseu en públic, tothom podrà publicar missatges.
  • Uneix-te al grup: en aquesta opció podreu seleccionar qui pot unir-se al grup. Si ho poseu en públic, tothom podrà unir-se al vostre grup.

Canviar permisos

Si canvieu la configuració de «Mostra els temes» i no la feu pública, heu de tenir en compte que Google encara pot mostrar resultats al cercador, però no mostrarà el fil de la conversa si algú clica sobre un resultat concret. Google tardarà uns quants dies a no donar resultats sobre el vostre grup.

Afegeix un comentari nou