Un nou espai maker obert a la diversitat

Colectic
L'espai de Makers Zone BCN al barri del Poble Sec. Font: Makers Zone BCN
L'espai de Makers Zone BCN al barri del Poble Sec. Font: Makers Zone BCN

Un nou espai maker obert a la diversitat

Colectic

Resum: 

Makers Zone BCN obrirà al setembre al barri del Poble Sec de Barcelona.

Neix un nou espai maker a Barcelona. Makers Zone BCN obrirà al setembre al barri de Poble Sec amb la intenció de ser "accessible a qualsevol persona" i de "provocar moviment entre el veïnat" per convertir-se en un espai de referència. Ho explica Daniel Cruz, un dels membres de l'associació que hi ha al darrera, formada per persones amb perfils i hobbies que van des del cosplay i la decoració a la fusteria, la forja o el làser. "Volem tenir un espai maker on qualsevol persona pugui apropar-se i utilitzar-lo, i volem fer difusió de l’activitat artesanal", explica.

Per utilitzar les eines, però, caldrà fer-se soci i pagar una quota mensual. També ofereixen la possibilitat d'utilitzar l'espai per treballar-hi de forma estable, com un coworking però amb soroll, olors i gent trafegant a totes hores. "La gràcia és que no sigui un ambient de coworking", apunta irònic Cruz, que explica que l'espai maker ha de ser polivalent i promoure contínuament l'intercanvi de coneixements, tot i que ha de tenir espais molt delimitats segons l'ús de materials. A més, disposen d'una aula per fer formacions i activitats.

Ja tenen idees de futur com, per exemple, fer un punt de reparació de cadires de rodes, el projecte del soci Xavi Dua. També una col·laboració amb la cooperativa Colectic i els ateneus de fabricació digital de Barcelona per fer un projecte de reciclatge del plàstic sobrant de les impressores 3D.

La cultura maker, que ve del moviment hippie juntament amb el hacker i l'arribada d'eines tecnològiques de fabricació digital, és "compartir, fabricar i fer entre tots". Aquest equip de makers porta treballant en el local des del maig aixecant parets, instal·lant el sistema elèctric, i fent mobles i rètols. "Cadascú te la seva responsabilitat", diu Cruz, que expressa l'orgull d'haver creat un espai obert a la diversitat i la impaciència per començar a funcionar: "Volem obrir ja".

Afegeix un comentari nou