Un nou xat atén víctimes d'agressions LGTBI-fòbiques

Colectic - Informàtic
En el que portem d'any i només a Barcelona, l'Observatori ha detectat 44 casos de violència. Font: Ajuntament de Barcelona
En el que portem d'any i només a Barcelona, l'Observatori ha detectat 44 casos de violència. Font: Ajuntament de Barcelona

Un nou xat atén víctimes d'agressions LGTBI-fòbiques

Colectic - Informàtic

Resum: 

Es tracta d'un servei que s'ofereix a través de l'aplicació Whatsapp i que a partir del 24 d'agost finalitza la seva fase de prova pilot.

Aquest servei d'atenció a persones que puguin haver patit alguna agressió d'aquest tipus és una iniciativa de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), que l'ha posat en marxa tot just aquesta setmana. L'OCH ha dissenyat i implementat un sistema d’observació permanent per fer front a la l’homofòbia, la bifòbia la transfòbia i altres actes discriminatoris i delictius per motiu de l'orientació i la identitat sexual.

Dins d'aquest sistema s'incorpora ara una nova eina que a partir d'una 'app' tan popular com és Whatsapp permet que les víctimes d'agressions puguin notificar-les enviant un missatge al número de telèfon 699 90 16 51, per ser ateses per professionals de la psicologia i del dret. Durant el seu període de prova pilot l'atenció del servei s'ha limitat només a una franja de 60 minuts, de 10 a 12 hores, però s'està pensant en la manera de donar-li continuïtat.

Del gener al juliol d'enguany, l'Observatori ha detectat només a Barcelona 44 casos de violència contra persones LGTBI. Aquesta xifra contrasta amb els 43 casos registrats al llarg de tot lel 2018. Els llocs de la ciutat en què se'n cometen més són l'Eixample (14), Ciutat Vella (9) i Sants-Montjuïc (7), en els quals es concentra l'oci d'aquest col·lectiu.

Des de l'OCH es recomana que davant qualsevol tipus d’agressió no es dubti a denunciar-ho, oferint la seva ajuda. Totes les denúncies s'estudien cas per cas i s'intenta que l'atenció sigui el més immediata possible.

Afegeix un comentari nou