Un telèfon mòbil per refugiat, gràcies a GeeCycle

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Un telèfon mòbil per refugiat, gràcies a GeeCycle

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Una iniciativa pretén recollir telèfons mòbils en desús, sanejar-los i enviar-los als diversos camps e refugiats europeus. Moltes de les persones refugiades, arriben a Europa sense telèfon mòbil per por de ser descoberts pels seus governs.

GeeCycle és una iniciativa sorgida a raó dels diferents TechFugees Hack que s'han anat celebrant a Londres, durant el 2015 i bona part del 2016. Aquesta iniciativa consisteix en recollir telèfons mòbils amb els seus cargadors, perquè puguin ser donats a les persones refugiades que estan arribant al continent europeu.

La iniciativa va sorgir perquè es va detectar que moltes de les persones refugiades que arribaven a les costes gregues, ho feien sense telèfon mòbil. Moltes de les persones refugiades, asseguraven que havien llançat el telèfon mòbil, per por al control ferri del govern sirià i el control asfixiant d'Estat Islàmic. Sense el telèfon mòbil, podien intentar fugir del seus país, sense haver de patir represàlies d'algun tipus. El problema, és que aquestes persones, quan arriben a les costes gregues, el primer que volien fer és intentar connectar amb la seva família per tal de tranquil·litzar-les.

La solució que ofereix GeeCycle, és, per una banda recol·lectar dispositius mòbils amb els seus carregadors. Per l'altra banda, enviar-los als camps de refugiats per tal que siguin donats a les persones refugiades. Per això mateix, GeeCycle ha començat diverses campanyes de recaptació de mòbils i de publicitat. Una de les opcions que ofereix Geecycle és afegir un giny a les pàgines web que es vulguin afegir a la iniciativa.

Per a saber-ne més: GeeCycle

Afegeix un comentari nou