Volem la ela geminada a tots els teclats!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Volem la ela geminada a tots els teclats!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Es presenta el Projecte de normalització tipogràfica de la ela geminada. Aquest projecte pretén incloure la ela geminada en els entorns digitals.

La ela geminada, aquella lletra impulsada per Antoni M. Alcover per recuperar la doble ela etimològica i què ha estat sempre marginada per tots els teclats i codificacions internacionals, sembla tenir el recolzament d'un grup de professionals, investigadors i professors que volen veure-la en els nous dispositius tecnològics.

Avui, 15 de novembre del 2012, s'ha presentat la pàgina web del Projecte de normalització tipogràfica de la ela geminada. Aquest projecte va néixer el 2004 a mans de diferents persones. El grup, constituït com a entitat sense ànim de lucre, s'ha anat consolidant al llarg dels anys i ha rebut el suport de l'Institut d'Estudis Catalans.

Els objectius d'aquest grup són:

  • Detectar i fer conèixer els usos erronis de la ela geminada i les anomalies que se'n deriven.
  • Proposar i promoure solucions adequades per a esmenar els errors.
  • Obtenir una codificació informàtica correcta de la ela geminada.
  • Recuperar un espai propi per al caràcter en els teclats dels dispositius electrònic.

En la mateixa pàgina del projecte, es pot veure com l'entitat treballa també en la publicació de notícies relacionades amb aplicacions i eines 2.0 que presenten problemes per acceptar la ela geminada.

Font d'informació: Softcatalà

Afegeix un comentari nou