Webinar sobre formularis d'inscripció i LOPD

Associació per a Joves TEB - Informàtic
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Webinar sobre formularis d'inscripció i LOPD

Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

El portal xarxanet.org organitza un seguit de conferències online adreçades a persones que treballen a entitats o hi fan de voluntàries. El primer de tots ha estat el webinar sobre formularis d'inscripció i LOPD, que pots tornar a veure aquí.

El 3 de novembre de 2016 es va emetre el primer webinar de xarxanet.org. Va ser sobre com gestionar inscripcions en línia i complir la Llei Orgànica Protecció de Dades Caràcter Personal i va anar a càrrec de dues representants d'entitats que col·laboren en el portal xarxanet.org: Martina Mayrhofer, El Teb - Servei d'assessorament informàtic, i Montse Agudo, responsable del departament jurídic de Suport Associatiu - Servei d'assessorament jurídic. En acabar, havia tingut 90 visualitzacions de 55 visitants únics.

El pots visualitzar aquí:

Martina Mayrhofer va començar la presentació amb quatre conceptes clau o recomanacions sobre la gestió d'inscripcions:

  1. Demanar les dades necessaries.
  2. Triar l'eina adequada.
  3. Connectar el formulari amb la web de l'entitat.
  4. Publicar les estadístiques dels resultats.

Tot seguit va explicar el funcionament de dues eines que poden utilitzar les entitats per crear formularis d'inscripció per a les activitats que organitzen: Google Forms i Wufoo.

Montse Agudo va explicar quin és el marc legal aplicable en la gestió de les inscripcions. Quan una entitat demana una dada concernent a una persona física està gestionant dades personals i, per tant, ha de respectar la Llei Orgànica Protecció de Dades Caràcter Personal (LOPD). Així, doncs, Montse Aguda va explicar quines són les obligacions i tasques a fer en aquest sentit.

Per saber-ne més, aquí tens la presentació que van fer servir al webinar.

L'avantatge de seguir els webinars de xarxanet.org en directe és que pots interactuar amb els/les ponents i fer preguntes que respondran en el moment. Tot i així, si no et van bé la data i l'hora, els podràs visualitzar quan et vagi bé, ja que queden publicats com un vídeo.

Afegeix un comentari nou