Wisibilízalas, un concurs per a infants i joves que visibilitza les dones en tecnologia

Colectic
El certament s'adreça a infants i joves de centres de primària i secundària Font: UPF
El certament s'adreça a infants i joves de centres de primària i secundària Font: UPF

Wisibilízalas, un concurs per a infants i joves que visibilitza les dones en tecnologia

Colectic

Resum: 

La Universitat Pompeu Fabra engega la tercera edició del certamen, que pretén lluitar contra els estereotips que associen el treball en tecnologia amb el gènere masculí.

Diversos estudis afirmen que en l'adolescència les noies perden l’interès per les disciplines STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), a causa de prejudicis, estereotips i missatges subliminars. Per contrarestar això, és important que de ben petites tinguin referents de dones que treballen i triomfen en aquests àmbits.

Amb aquest objectiu, el Departament ETIC de la Universitat Pompeu Fabra, Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu, va posar en marxa el concurs Wisibilízalas. Ara han donat a conèixer la tercera edició d'aquest. Pretén generar reflexió en escoles i instituts sobre la menor visibilitat de les dones en tecnologia i potenciar les dones referents.

Hi poden participar infants i joves de centres de primària i secundària. En el cas de les escoles de primària (categoria júnior), presentaran una candidatura única per centre. La categoria sènior s'adreça a equips formats per alumnes d'entre 12 i 18 anys, de màxim 10 persones, de centres d'ensenyament secundari obligatori (ESO) o postobligatori (Batxillerat, Formació Professional de Grau Mitjà, Ensenyaments Professionals d'Arts Plàstiques i Disseny de Grau Mitjà, Ensenyaments Esportius de Grau mitjà).

Els centres i equips participants hauran de crear planes web gratuïtes del tipus de Google Sites i explicar-hi la carrera de dones locals que treballen en l'àmbit TIC. Es valorarà positivament la creació de perfils de dones que encara no estiguin a la Wikipedia (s'hi afegiran un cop acabat el concurs).

Cal realitzar la inscripció com a molt tard el 23 de novembre. Després, hi haurà temps fins al 17 de gener de 2019 per treballar en els perfils, publicar la plana web i fer arribar l'adreça URL a l'organització. El 8 de març de 2019, Dia Internacional de les Dones, es donaran a conèixer els treballs finalistes.

Afegeix un comentari nou