Xifra rècord: Wikipedia recapta 20 milions de dòlars

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Xifra rècord: Wikipedia recapta 20 milions de dòlars

Resum: 

El dia 1 de gener finalitzava la campanya 2011 de recaptació de fons de l'enciclopèdia col·laborativa Wikipedia. La Fundació Wikimedia, qui gestionava la campanya, confirma que ha sigut tot un èxit. Més d'un milió de persones de tot el món han donat la xifra rècord de 20 milions de dòlars.

Durant l'any 2011 els usuaris de Wikipedia hem vist els banners que es mostraven en tots els idiomes de l'enciclopèdia. Aquests banners mostraven testimonis de voluntaris que col·laboren amb la Wikipedia, explicant la seva visió perquè hauríem de donar suport a la Wikipedia. La traducció dels banners es va poder fer gràcies al treball de més de 100 voluntaris.

Wikipedia va començar a fer aquestes campanyes en 2003, i la darrera campanya va ser la més important de totes. La fundació Wikimedia veu confirmat amb aquest resultat l'èxit del seu model de donacions a la perfecció.

Els diners s'invertiran íntegrament en Wikipedia, que rep actualment més de 470 milions de visites al mes, i té una base de dades amb més de 20 milions d'articles en 282 idiomes, i funciona gràcies al suport i la col·laboració de 100.000 voluntaris. Concretament es destinaran els diners a cobrir despeses de servidors i de maquinari, també es preveu la implementació de noves funcionalitats i l'ampliació dels serveis mòbils.

Sense cap dubte són molt bones notícies per a tothom. Tot i que la Wikipedia te errades, no podem negar que sigui una font d'informació valuosa, i el projecte col·laboratiu a escala internacional és interessant en si mateix. Enhorabona Wikipedia, i esperem que el model de donacions sigui funcionant, perquè així l'enciclopèdia aconsegueix la seva independència absoluta, i permet oferir un servei públic i gratuït.

Afegeix un comentari nou