Youtube i les llicències creative commons

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Youtube i les llicències creative commons

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

La xarxa social basada en els vídeos publicats pels propis usuaris ha integrat la possibilitat de publicar les nostres publicacions amb una llicència creative commons.

Youtube, la plataforma web més utilitzada per compartir vídeos, ha incorporat la possibilitat de llicenciar els nostres treballs publicats amb una llicència creative commons. Fins avui en dia, les entitats que decidien fer servir aquesta eina 2.0 per donar a conèixer les seves activitats amb vídeos, es trobaven amb la limitació que aquests quedaven llicenciats amb una llicència tancada (copyright).

L'ús del vídeo en la web 2.0 és expansiu. Les pròpies plataformes permeten la difusió dels vídeos en la web, generant codis “embed” que ens permeten enganxar un vídeo que ens ha interessat en la nostra web. Aquesta possibilitat ha fet que moltes campanyes es difonguin ràpidament per la web, l'anomenada “viralitat”.

Aquesta capacitat de comunicació ràpida i efectiva entra amb contradicció amb les llicències tancades, ja que restringeixen la possibilitat de difusió. La llicència que ha incorporat youtube permet copiar, distribuir i crear obres derivades del teu vídeo, però només si fan referència al autor original. Haurem de seleccionar aquesta opció en el formulari de publicació de la web.

Les llicències creative commons potencien la creativitat col·lectiva. Sigues creatiu!

Afegeix un comentari nou