20 Eines per millorar la comunicació 2.0 de la teva entitat

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

20 Eines per millorar la comunicació 2.0 de la teva entitat

Resum: 

En aquest recurs us presentem un recopilatori de les eines 2.0 que es fan servir actualment. Moltes d'elles poden ser profitoses i innovadores per a les entitats.

Les noves tecnologies i més concretament les TIC, han revolucionat la forma de comunicar-se. Si abans el telèfon i el correu ordinari era la millor manera de comunicar-se, ara els dispositius mòbils, Internet, les apps i la web 2.0, ho estan revolucionant tot. Però quines són les eines 2,0 que poden millorar la comunicació de la vostra entitat? En aquest recurs us ensenyarem quines eines poden ajudar-vos a implementar un nou canal de comunicació amb els vostres socis i voluntaris. Algunes poden modificar els costums d'utilitzar les eines, però ja veureu com notareu una resposta més agradable per part dels vostres interlocutors.

Missatgeria electrònica

 • Snapchat

És una de les últimes tendències. Encara que l'utilitzin molts adolescents, pot ser molt útil per les entitats juvenils. Snapchat consisteix en un forma de xatejar intercanviant imatges i vídeos. Amb aquestes imatges, l'usuari pot afegir text, dibuixar-hi o editar-les. La curiositat d'aquesta eina, és que el missatge s'esborra al cap de 10 segons.

 • Whatsapp

Ja sabem que és una eina molt coneguda. Moltes entitats l'estan incorporant com a eina de comunicació directe i l'inclouen als seus portals webs com si fos una xarxa social més. Whatsapp permet una comunicació molt directe que les xarxes socials no tenen. Si l'utilitzeu, us recomanem molt que ho feu saber als vostres socis o voluntaris perquè puguin contactar amb vosaltres. I a més, ara ho podreu utilitzar des del vostre navegador web.

 • Telegram

És el mateix que Whatsapp, però en programari lliure i en català! Podeu utilitzar-lo de la mateixa manera, incloent el seu logotip a la vostre pàgina web i relacionar-ho amb el vostre número de telèfon! Telegram també disposar de diverses eines per poder utilitzar-la a l'ordinador!

Eines d'automatització

 • IFTTT

IFTTT automatitza processos de les eines 2.0. Mitjançant aquesta eina podreu, per exemple, enviar un correu electrònic, o un tuit, a un periodista quan publiqueu una nota de premsa. El més interessant de IFTTT, es que aquests processos els podeu inventar vosaltres o els altres usuaris!

 • Buffer

Buffer és una eina molt interessant per publicar continguts a les xarxes socials. Permet programar publicacions. Però el que més interessant és, la possibilitat d'incorporar continguts de tercers a les vostres xarxes socials. Mitjançant el botó d'afegir contingut que us podeu instal·lar al vostre navegador d'Internet, podreu anar afegint els articles que més us interessen a les vostres xarxes socials!

Xarxes socials

 • Facebook Fan Page

Aquesta app per dispositiu mòbil us permet gestionar diverses pàgines de Facebook, de les quals vosaltres sigueu els administradors. Mitjançant aquesta aplicació, podreu penjar publicacions amb imatges i vídeos i respondre els comentaris que la vostra comunitat escrigui.

 • Facebook Groups

Amb aquesta app podreu gestionar els grups de Facebook que vosaltres administreu. Podreu llançar preguntes, gestionar comentaris o publicar-hi continguts per discutir-los. Amb aquesta app podreu crear una gran comunitat oberta que tracti sobre els temes que més interessen a la vostra entitat.

 • Twitter

Concebuda com una eina de «microblogging», s'ha convertit en una eina de comunicació molt ràpida. A vegades més ràpida que la radio. Tot i què és d'ús general, un canal de Twitter pot ser molt útil en el cas d'haver de retransmetre esdeveniments. Els missatges directes també poden servir per comunicar-se amb els vostres socis o voluntaris.

 • Instagram

Una imatge val més que mil paraules, aquesta és l'essència d'Instagram. Mitjançant fotografies i vídeos, la vostra entitat pot transmetre molta informació. Si ho acompanyeu de filtres i altres eines, podreu arribar a tenir molts seguidors i de pas molts socis i voluntaris.

 • Hootsuite

Hootsuite és una eina de Community Manager, la qual et permet gestionar diversos comptes de xarxes socials. Amb Hootsuite podràs gestionar 3 comptes de xarxes socials gratuïtament. Incorpora alguna novetat interessant, com la inserció de fotografies a Twitter. Permet programar publicacions, escurçar enllaços i us dona unes estadístiques molt interessants.

 • TweetBinder

TweetBinder és una eina genial per conèixer quines etiquetes estan sent utilitzades a Twitter. Si voleu escriure un tuit i què aquest arribi lluny, passeu-vos per TweetBinder. Mitjançant l'eina podreu conèixer quanta gent utilitza l'etiqueta que voleu acompanyar el vostre tuit. L'eina és gratuïta i de pagament.

Butlletí electrònic

 • Mailchimp

Mailchimp és una eina genial per crear butlletins electrònics amb disseny responsiu. Amb un compte grauït us permet enviar llistes de correu de 2000 subscriptors. Disposa de múltiples plantilles de disseny pel vostre butlletí, però si voleu també en podeu dissenyar una. Sens dubte una de les eines més imprescindibles del món de la comunicació 2.0.

Videoconferència

 • Hangouts

Realitzar una videoconferència amb diversos usuaris, compartir la pantalla de l'ordinador, compartir documents, gravar la videoconferència... tot això és el que podreu fer amb Hangouts. Aprofitant el compte de Google, podreu comunicar-vos amb els vostres contactes. I si ho desitgeu, també podreu retransmetre videoconferències en directe!

 • Skype

Quant Microsoft va comprar Skype va mantenir la funció principal de l'eina, però va complementar-la amb les eines com Outlook, OneDrive i Office. En definitiva, amb l'Skype podreu realitzar videoconferències, compartir documents, compartir pantalles i aprofitar totes les eines gratuïtes de Microsoft.

Infografies

 • Infogr.am

Últimament les infografies s'estan posant molt de moda ja que faciliten la lectura de l'usuari final. Infogr.am és una eina 2.0 per crear infografies interessants. Amb aquesta eina podreu presentar dades, però d'una forma gràfica i així els vostres seguidors us ho agrairan. Amb l'eina, podreu exportar les imatges i després penjar-les a les xarxes socials.

 • Canva

Canva és una eina ideal per crear imatges publicitàries o infografies. És una eina molt fàcil d'utilitzar, amb recursos gratuïts i recursos de pagament. També permet pujar fotografies per fer composicions. Canva disposa de les mides ideals que han de fer les imatges que es publiquen a les xarxes socials.

Blogs

 • Plataforma de blogs Xarxanet

La plataforma de blogs de Xarxanet és un projecte de Xarxanet perquè les entitats puguin disposar d'un blog i un servei d'assessorament, totalment gratuït. Darrera aquesta plataforma hi ha un sistema Wordpress. Per tant, qui estigui familiaritzat amb els blogs Wordpress, no tindrà gaires problemes en construir el seu blog dins d'aquesta plataforma.

 • Tumblr

Aquest sistema de blogs està guanyant molta popularitat per la seva simplicitat. Normalment aquests tipus de blogs, s'associen a plantilles de disseny molt simple: una fotografia i el text de la notícia. Això ha generat que la gent que necessita comunicar coses molt senzilles, trobi en aquesta eina la solució ideal per no enredar-se tan.

Publicacions i magazines

 • Scribd

Sribd és una eina que us permet crear la vostra revista en línia. El mateix servei us deixa penjar la vostra revista i aquesta podrà ser llegida per tothom qui ho desitgi. Vosaltres podreu inserir-la a la vostra pàgina web o blog. Mitjançant l'Scribd podreu conèixer la quantitat de visites que rep la vostra revista elecrònica.

 • Flipboard

Flipboard és una eina per realitzar una revista en línia, però de continguts de tercers o de continguts vostres que ja estiguin penjats a la vostra web o blog. Aquesta eina segueix la tendència de l'anomenada curació de continguts, que consisteix en afegir o utilitzar continguts de tercers als vostres blogs o pàgines web. Flipboard acaba d'anunciar que ja té la seva versió web disponible. Abans només hi havia versió dispositiu mòbil.