3 aplicacions lectores de llibres electrònics

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Colectic
Els lectors de llibres electrònics tenen moltes opcions innovadores. Imatge de knuton. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: knuton. Llicència d'ús CC BY 2.0
Els lectors de llibres electrònics tenen moltes opcions innovadores. Imatge de knuton. Llicència d'ús CC BY 2.0
La possibilitat de subratllar i fer anotacions en els lectors de llibres electrònics, és real. Imatge de Luca Mascaro. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Luca Mascaro. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
La possibilitat de subratllar i fer anotacions en els lectors de llibres electrònics, és real. Imatge de Luca Mascaro. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0

3 aplicacions lectores de llibres electrònics

Colectic - Informàtic
Resum: 

Les aplicacions lectores de llibres electrònics són una bona opció per poder llegir els vostres llibres. Aquestes 3 aplicacions són de programari lliure.

Sant Jordi ja és aquí. Aquest any ha arribat amb moltes novetats editorials. Però el fet de viure sota un confinament, ens ha canviat, totalment, la manera de celebrar aquesta diada tan especial. Enguany, molts dels llibres que compreu, els haureu de comprar en un altre moment o us arribaran via missatger.

Tanmateix, hi ha una opció molt viable, que és la de comprar o descarregar llibres electrònics. Els llibres electrònics són una bona opció per tenir el llibre de Sant Jordi durant el mateix dia, i així poder-lo començar a llegir. Això sí, per llegir-lo necessitareu un bon lector de llibres electrònics.

Un lector de llibres electrònics és un dispositiu, o una aplicació per ordinador o dispositiu mòbil, que permet llegir un llibre com si fos un llibre de veritat. En el cas dels lectors de llibres electrònics en format llibre, permeten moltes funcionalitats més, com per exemple, organitzar la biblioteca o subratllar frases.

A continuació us destaquem 3 aplicacions lectores de llibres electrònics per tal que durant aquest Sant Jordi podeu gaudir de la lectura, com si estiguéssiu llegint llibres reals.

Bookworm

Bookworm és una aplicació lectora de llibres electrònics que es defineix, a si mateix, com un lector de llibres electrònics senzill i funcional. Bookworm suporta els següents formats de llibres electrònics: epub, pdf, mobi, fb2, cbr i cbz. Permet gestionar, també, la vostra biblioteca de llibres electrònics.

La mateixa aplicació permet el canvi de font, activar el mode nocturn i crear perfils de lectura. Bookworm està disponible per a: Elementary OS, Ubuntu, openSUSE i Fedora. Bookworm és un projecte amb llicència de programari lliure.

Foliate

Foliate és una aplicació lectora de llibres electrònics. A diferència de Bookworm té moltes més opcions de configuració i moltes més funcionalitats. Mitjançant Foliate podreu canviar les pàgines mitjançant diferents tecles del teclat. També podreu afegir notes de text i traduir paraules i frases senceres.

Podreu configurar la visualització del llibre que llegiu, mitjançant el canvi de font, l’espaiat entre lletres, els marges i la mida de la lletra. També podreu activar diferents perfils de lectura i d’angle de visualització. Per últim, podreu llegir llibres en format epub, mobi, azw i azw3.

Foliate té llicència de programari lliure i està disponible per les següents distribucions: Arch Linux, Arch Linux (AUR), Fedora, Void Linux i Debian o Ubuntu.

Calibre eBook viewer

En realitat són dos programes. Per un cantó, Calibre i per l’altre eBook Viewer. Calibre és un gestor de llibres electrònics. I eBook Viewer és la funcionalitat de Calibre que permet llegir llibres electrònics. Mitjançant eBook Viewer podreu llegir els llibres electrònics, navegar per ells mitjançant el teclat, cercar paraules al diccionari i subratllar frases o paraules.

Les opcions de configuracions d’eBook viewer són brillants. Permet canviar la tipografia, la mida de la lletra, l’espai entre lletra, l’activació de temes de lectura, la configuració de rutes de teclats i una de les funcions més brillants, la possibilitat de crear temes de lectura en format CSS.

Calibre eBook Viewer el trobareu disponible per Windows, MacOS i GNU/Linux.