4 eines per incloure il·lustracions i icones als nostres projectes

Colectic - Informàtic
Icona referent a la gestió democràtica de Waitala. Font: Waitala
Icona referent a la gestió democràtica de Waitala. Font: Waitala

4 eines per incloure il·lustracions i icones als nostres projectes

Colectic - Informàtic
Resum: 

El pensament visual comunica idees a través d'imatges, posa claredat als conceptes i fa els documents més atractius.

Per escriure un projecte, un document o material per a una formació i fer-ho d'una forma atractiva, hi afegim fotografies i/o icones. Sabem que el pensament visual dona claredat als grans conceptes i fa la lectura més amable. A vegades, però, ens costa trobar il·lustracions amb llicències creative commons o lliures de drets i les que trobem ens semblen poc accessibles o poc inclusives. Us proposem quatre eines que ofereixen il·lustracions i icones perquè les puguem utilitzar:

Undraw

Aquesta plataforma ofereix il·lustracions i icones dissenyades a mà i ofereix la possibilitat d'ajustar el color per adaptar-lo a la nostra identitat corporativa. Les il·lustracions es poden descarregar en format SVG per a projectes o en PNG per a blog i xarxes socials.

És una opció que funciona per donar coherència als projectes ja que les il·lustracions tenen totes el mateix estil i fan referència a conceptes professionals com la digitalització i el treball en equip.

Thenounproject

Aquesta web ofereix tant fotografies com icones clàssiques penjades per diverses dissenyadores gràfiques de tot el món agrupades i catalogades segons la temàtica.

Es tracta de símbols tipogràfics que apareixen en blanc i negre, però que després permeten canviar el color i el fons i modificar la forma de la icona.

L'opció gratuïta dona accés a més de 3 milions d'icones descarregables en format SVG i PNG sempre que se li atribueixi l'autoria.

Blush

Crea les teves pròpies il·lustracions amb aquesta plataforma. Permet customitzar il·lustracions i icones de diverses col·leccions dissenyades per persones d'arreu del món.

Amb diversos estils, situacions i personatges, i categoritzades en àrees com Educació, Transport o Salut, les il·lustracions permeten jugar amb molts elements com el cabell, el rostre, la vestimenta i els accessoris dels personatges, per després descarregar-los en format SVG o PNG i afegir-los als nostres documents. Les possibilitats que ofereix fan que puguem crear personatges diversos adaptats a la nostra activitat.

Waitala

Icones per la diversitat és un projecte de Waitala que ha consistit en dissenyar icones més inclusives no sexistes descarregables gratuïtament per fer servir als nostres documents.

Com que la simplicitat gràfica tendeix cap a no incloure totes les realitats, es van proposar menys simplicitat i més inclusió per representar la diversitat i trencar amb els estereotips, per exemple, difuminant els patrons de gènere. Un fet que va resultar difícil a l'hora de dibuixar idees com la vellesa. "Representem la gent gran com a moribunda. Volíem representar una vellesa activa", explica Mariona López, de Waitala.

Dins la sèrie de 34 icones n'hi ha algunes de molt útils per als projectes de les entitats socials com ara les que fan referència a conceptes com la participació, la gestió democràtica, el lideratge o l'empoderament.