5 podcast sobre tecnologia

Colectic - Informàtic
Els podcast són una eina de divulgació a l'alça ja que el format d'àudio es complementa amb els nostres hàbits socials de segmentació i immediatesa. Font: Magda Ehlers (Pexels)
Els podcast són una eina de divulgació a l'alça ja que el format d'àudio es complementa amb els nostres hàbits socials de segmentació i immediatesa. Font: Magda Ehlers (Pexels)

5 podcast sobre tecnologia

Colectic - Informàtic
Resum: 

Un fem quatre propostes per estar al dia de les novetats tecnològiques, de com afecten els nostres hàbits i de les dones que s'hi dediquen.

Tecnòlogues i persones interessades en el món digital, us deixem cinc recomanacions de podcast perquè escolteu de camí a la feina o en el vostre temps lliure mentre us poseu al dia de les últimes novetats tecnològiques, reflexioneu sobre com ens afecta la digitalització o descobriu dones que es dediquen al món de les telecomunicacions.

Young IT Girls

El podcast 'Un cafè amb Young IT Girls' que ha estrenat recentment l'associació Young IT Girls, que treballa per apropar les tecnologies a nenes i joves, entrevista dones amb perfils tecnològics per oferir referents i divulgar la trajectòria de les dones del món STEAM. Per ara, hi han sortit enginyeres aeronàutiques, de telecomunicacions i tècniques que treballen en administracions amb moltes experiències i opinions per aportar.

L'altra ràdio

Aquest programa de ràdio, que es pot recuperar en format digital, és l'històric de les propostes d'àudio sobre telecomunicacions, societat de la informació i cultura audiovisual. Presentat per Cinto Niqui, explora temàtiques com els xips o la intel·ligència artificial en relació a esdeveniments d'actualitat. El programa va rebre el Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat de Catalunya en la categoria de Radiodifusió.

Mossega la poma

Aquest podcast dedicat a la tecnologia i la ciència conduït per Tomàs Manzanares i Marc Alier aborda temes relacionat amb l'actualitat com les criptomonedes o la crisi dels microxips. Els episodis s'enregistren des de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Cyborg feminista

Aquest podcast és una iniciativa de TEDIC, una organització del Paraguay que defensa els drets digitals i promou l'ús de tecnologies lliures, i s'hi parla de temes interessants que exploren la interacció entre gènere i tecnologia des del punt de vista més social i relacional com ara, el tecnoestrès i la salut mental o la invisibilització de les dones a la wikipèdia.

Geeks.cat

Geeks.cat és un pòdcast en català que es tracta temàtiques relacionades amb la tecnologia, el programari, els videojocs i la cultura 'geek' en general. El programa està dirigit per un grup d'entusiastes de la tecnologia i el seu objectiu és proporcionar contingut entretingut i informatiu per a la comunitat.

A cada episodi, les presentadores del pòdcast presenten les darreres novetats del sector, a més de conversar amb expertes, fer ressenyes de productes i analitzar les tendències de la tecnologia. La combinació d'un to amigable i distès i l'expertesa de les participants en aquest pòdcast, el fan l'opció ideal per aprendre i entretenir-se.