5 alternatives a Flickr de programari lliure

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Colectic
Flicrk ha reduït les prestacions del compte gratuït.  Font: Flickr
Flickr ha canviat les condicions d'ús. Això ha suposat que moltes entitats haing hagut de cercar alternatives.
Mitjançant Photonic de Wordpress podrem  Font: Photonic
Photonic és una extensió de Wordpress que us crearà un repositori de fotogràfies i vídeos.
Piwigo és una eina per desar i visualitzar fotografies.  Font: Piwigo
Piwigo és una eina de programari lliure per crear àlbums de fotografies.
Coppermine és una eina que permet crear galeries d'imatges.  Font: Coppermine
Coppermine

5 alternatives a Flickr de programari lliure

Colectic - Informàtic
Resum: 

A Internet existeixen moltes aplicacions de programari lliure per arxivar i consultar en línia les fotografies. Totes aquestes aplicacions poden considerar-se una bona alternativa a Flickr.

El passat 13 de novembre Flickr va comunicar que modificaven les condicions d’ús del compte gratuït de Flickr. Concretament, d’1 TB gratuït ara només deixarà guardar 1000 fotos o vídeos sense tenir en compte la mida dels arxius. Això ha provocat que molts usuaris i usuàries s’hagin replantejat mantenir el seu compte a Flickr o no.

1000 fotografies són moltes imatges, però si organitzes molts esdeveniments a la setmana i de cada setmana fas 25 fotografies, en un any superes les 1000 imatges. A part també s’ha de tenir en compte si Flickr fa ús de les imatges que es guarden o no.

Per resoldre tots aquests dubtes i limitacions, hem decidit seleccionar algunes alternatives de programari lliure que us permetran gaudir de les vostres fotografies i vídeos sense necessitat de patir per la propietat de les imatges.

Wordpress + Photonic

Una solució que moltes entitats tenen a l’abast, ja que moltes associacions tenen la web feta amb Wordpress i allotjada en un servidor. Aquestes associacions només hauran d’instal·lar l’extensió Photonic, pensada per visualitzar les vostres fotografies i vídeos des del navegador.

Mitjançant Photonic podreu connectar amb Flickr, Google Photos, SmugMug, Zenfolio i Instagram. Però també podreu visualitzar les fotografies de la mediateca del vostre lloc web. Depèn del servei extern que connecti amb Photonic, és podran veure fotografies o galeries. També podreu inserir galeries d’imatges a les vostres entrades i pàgines de Wordpress.

Piwigo

Piwigo és una eina de programari lliure per desar fotografies i visualitzar-les des d’Internet. S’instal·la en un allotjament web. Moltes vegades s’instal·la des d’un clic, mitjançant instal·ladors d’aplicacions web. Un cop configurada és molt senzilla d’utilitzar. Es pot arrossegar les fotografies del vostre dispositiu o ordinador cap a la carpeta del vostre navegador web, i automàticament ja tindreu les fotografies a Piwigo.

Piwigo permet afegir títols i descripcions. També permet activar les puntuacions, els comentaris i la taxonomia. Una altra particularitat de Piwigo és que permet integrar-se dins d’una instal·lació Wordpress. Piwigo té una extensió a Wordpress que permet fer aquesta integració des d’un simple clic.

Coppermine Gallery

Coppermine Gallery és una aplicació de programari lliure per a servidor que permet guardar fotografies i vídeos, i visualitzar-les des de qualsevol navegador web. Amb només un servidor web que suporti PHP i tingui una base de dades MySQL, podreu instal·lar aquesta aplicació.

Coppermine Gallery permet gestionar les fotografies en àlbums, afegir informació a cada fotografia, crear usuaris per a visualitzadors d’àlbums, establir claus de pas per a àlbums protegits, fer canvis a les fotografies, comentaris d’usuaris i està traduït al català.

MediaGoblin

MediaGoblin és una altra eina de programari lliure que s’instal·la en un servidor web i que us permetrà guardar les vostres fotografies i visualitzar-les des de qualsevol navegador. Amb MediaGoblin podreu crear àlbums, col·leccions, i no només de fotografies. També podreu crear recopilatoris d’arxius de so, vídeos, llibres, presentacions, models 3D i arxius ASCII-Art.

MediaGoblin té la característica que té una gran comunitat que va demanant i afegint novetats al projecte. Aquesta comunitat s’estructura al voltant d’una wiki, la qual permet estar en contacte i discussió permanent per la millora del projecte.

ZenPhoto

ZenPhoto és un gestor de continguts de programari lliure ideat per guardar imatges, fitxers de so i vídeos. També permet crear pàgines i blogs, crear usuaris i usuàries i administrar-los. Pensat per artistes, fotògrafs o fotògrafes, ZenPhoto també pot ser una bona opció per mostrar tot el treball del sector artístic.

ZenPhoto permet crear àlbums de fotografies, vídeo i fitxers de so. Permet canviar de disseny amb un sol clic, gràcies a la incorporació de plantilles de disseny. També disposa de galeries de presentacions, estadístiques, votacions, etiquetes i comentaris.