5 apps que et poden interessar si tens intoleràncies i al·lèrgies alimentàries

Colectic - Informàtic
Muntanya de pans de pagès fets amb farina de blat. Font: Couleur (Pixabay)
Muntanya de pans de pagès fets amb farina de blat. Font: Couleur (Pixabay)

5 apps que et poden interessar si tens intoleràncies i al·lèrgies alimentàries

Colectic - Informàtic
Resum: 

La tecnologia ens pot ajuda a controlar el que mengem a través d'aplicacions mòbil.

Cada vegada hi ha més intoleràncies, al·lèrgies alimentàries i malalties autoimmunes relacionades amb l'alimentació com ara la celiaquia, una de les més exteses. Les persones que les pateixen han d'estar molt atentes al que mengen. No sempre és fàcil identificar les substàncies en petites quantitats o traces que contenen els aliments, ni tampoc confiar en els establiments de restauració. La tecnologia ens pot ajudar a portar un control del que mengem amb aquestes aplicacions:

Facemovil

Aquesta aplicació només la poden utilitzar les persones sòcies de la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE). Conté una llista amb aliments aptes per a persones celíaques que edita anualment la Federació, amb més de 13.000 productes sense gluten, i també ofereix una guia de restaurants i hotels, amb més de 1.600 establiments.

A més, hi podeu trobar llistades les associacions federades, i un apartat amb notícies d'actualitat.

Mi intolerancia alimentaria

En aquesta aplicació també anomenada All I Can Eat es poden seleccionar les intoleràncies i el nivell d'intolerància entre la histamina, el gluten, la lactosa, la fructora, el sorbitol, l'àcid salicílic, les amines i els aminoàcids. Després, es poden fer cerques d'aliments i l'apicació ens assenyala si tenen aquestes substàncies amb un sistema de colors de semàfor que van del verd al vermell segons les quantitats i la nostra compatibilitat.

A més, si hi ha algun aliment que no trobem el podem afegir de forma col·laborativa.

Celicidad

Aquesta aplicació recull 1.900 restaurants localitzats a tot l'Estat amb opcions sense gluten perquè les persones celíaques o intolerants puguin menjar a fora amb tranquil·litat sense patir per les contaminacions.

L'eina, creada per persones celíaques, es va actualitzant setmanalment i permet fer la cerca per geolocalització.

A més d'oferir les dades de contacte bàsiques, dona informació detallada sobre productes com cervesa, pa i postres sense gluten, sobre plats característics, i sobre si els establiments han rebut formació específica per part d'alguna entitat especialitzada.

Find me gluten free

Aquesta aplicació també serveix per geolocalitzar establiments amb opcions sense gluten com restaurants, bars, cafeteria o botigues d'alimentació, però en aquest cas arreu del món. Aquest fet torna l'eina una opció molt útil per viatjar, això si controlem l'anglès ja que només la podem trobar en aquesta llengua.

Permet trucar als establiments, i veure els menús, i recull la valoració i les experiències de les persones usuàries.

Gluten Scanner

Aquesta aplicació és útil per detectar si un aliment porta gluten de forma ràpida amb només escanejar el codi de barres. També indica quins ingredients té, i se li poden afegir notes de valoració i informació complementària com receptes.

Tasty

Aquesta aplicació és un recull de més de 3.000 receptes de cuina que es poden cercar segon els ingredients que haurem de fer servir i les intoleràncies alimentàries que tenim, a més d'altres filtratges per plats vegetarians, baixos en greixos o sense gluten. Les receptes estan explicades pas a pas i amb vídeos didàctics per tal d'aconseguir els millors resultats.