5 ginys que us ajudaran a cobrir esdeveniments amb el vostre telèfon mòbil

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Els tripodes també poden subjectar telèfons mòbils intel·ligents. Imatge de Manuel Cernuda. Llicència d'ús CC BY 2.0. Font: Manuel Cernuda. Llicència d'ús CC BY 2.0.
Els tripodes també poden subjectar telèfons mòbils intel·ligents. Imatge de Manuel Cernuda. Llicència d'ús CC BY 2.0.
Els gimbals permeten enregistrar vídeo amb una qualitat d'imatge espectacular. Imatge de Aaron Yoo. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0.  Font: Aaron Yoo. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0.
Els gimbals permeten enregistrar vídeo amb una qualitat d'imatge espectacular. Imatge de Aaron Yoo. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0.

5 ginys que us ajudaran a cobrir esdeveniments amb el vostre telèfon mòbil

Colectic - Informàtic
Resum: 

Mitjançant un telèfon mòbil podreu enregistrar vídeos i fer fotografies dels vostres esdeveniments, amb una qualitat acceptable. Amb uns quants ginys encara podreu enregistrar els vídeos amb molta més qualitat.

En tots els actes, esdeveniments i activitats que organitzeu, és normal que volgueu fer fotografies i enregistrar vídeos, per poder guardar aquests records o utilitzar-los en continguts digitals. Segurament d’aquestes fotografies i vídeos, les fareu servir per publicar continguts a les xarxes socials o fer alguna notícia pel vostre blog.

Amb la qualitat fotogràfica i de vídeo que ofereixen actualment els telèfons mòbils intel·ligents, podeu publicar tots aquests recursos multimèdia sense por de no oferir una bona qualitat d’imatge. Tanmateix, a vegades potser us quedeu curt en alguns aspectes concrets, i us caldrà l’ajuda d’alguns ginys que solucionaran aquestes mancances.

A continuació us descrivim alguns ginys que us ajudaraǹ a millorar la qualitat de la cobertura gràfica i de vídeo, dels vostres esdeveniments, actes i activitats.

Trípode i pinça per a mòbil

Els trípodes que utilitzeu amb les vostres càmeres fotogràfiques rèflex, també els podeu utilitzar amb els vostres tel·lèfons mòbils. Únicament heu de comprar una pinça per poder subjectar firmement el mòbil i així, vosaltres podeu estar sense el mòbil a la mà. Aquesta pinça substitueix la peça que aguanta la vostra càmera fotogràfica en el trípode.

Utilitzant un tripode i una pinça per a mòbil, podreu enregistrar en vídeo sense que tremoli la imatge. També és ideal per fer retransmissions en directe via xarxes socials.

Gimbal

Un 'gimbal' és un soport per a telèfon mòbil que el podeu aguantar en una mà, però que porta dos eixos que funcionen com estabilitzador d’imatge. La clau d’aquest estabilitzador d’imatge és que permet enregistrar vídeo en moviment, oferint uns moviments molt suaus. D’aquesta manera desapereixent aquells moviments bruscos que es produeixen quan s’enregistra vídeo en moviment.

Els gimbals són com un mànec articulat on es col·loca el telèfon mòbil en una pinça. El mateix gimbal es comunica via bluetooth amb el mòbil, per tal de realitzar les configuracions més oportunes.

Micròfon

Els telèfons mòbils poden enregistrar vídeo a 4k. Però no poden arribar a enregistrar audio amb un mínim de qualitat decent. És per això que és imprescindible poder utilitzar un micròfon de botó per quan estigueu entrevistant a algú o un micròfon unidireccional quan volgeu captar el so d’una manera més decent.

Aquests micròfons es connecten directament al telèfon mòbil i poden anar subjectats al mateix estabilitzador, en el cas dels micròfons unidireccionals. És aconsellable comprar un micròfon de botó inalàmbric, ja que així no us liareu amb els cables.

Panel d’il·luminació

A vegades haureu d’enregistrar vídeos en ambients molt foscos. És aconsellable tenir un petit panell d’il·luminació que permeti enregistrar escenes amb suficient llum. Així, d’aquesta manera podreu enregistrar tot allò que us interessi.

Aquests panells d’il·luminació es poden adjuntar als estabilitzadors fixes del mòbil. N’hi ha que tenen graduació de llums per poder controlar la intensitat de la llum.

Bateria externa

Enregistrar vídeo durant unes hores pot fer baixar la bateria del vostre telèfon mòbil en molt poc temps. És necessari treballar amb una bateria externa. De bateries externes n’hi han moltes i tenen diferents capacitats de carga i emmagetzematge.

També és recomenable utilitzar cargadors ràpid de bateries. Algunes marques de mòbil en tenen a disposició. En 20 minuts, és possible carregar tota la bateria del mòbil.