8 bancs de música lliure de drets per als vostres vídeos

Colectic - Informàtic
Un concert en una imatge de Vishnu R Nair (Pexels) Font: Vishnu R Nair (Pexels)
Un concert en directe. Font: Vishnu R Nair (Pexels)

8 bancs de música lliure de drets per als vostres vídeos

Colectic - Informàtic
Resum: 

Hem de fer un vídeo i no tenim pressupost per invertir en la música? Fem un recull de plataformes que ofereixen cançons lliures de drets per descarregar-les gratuïtament.

Abans de començar el nostre viatge pels bancs musicals que no són de pagament i que no tenen drets d'autor, hem de diferenciar entre música de llicència Creative Commons i música de domini públic.

  • Música de domini públic: és aquella que es pot descarregar, editar i distribuir lliurement. Els seus drets d'autor han expirat perquè fa entre 50 i 70 anys que les persones autores de la peça original han mort. No sempre és gratuïta ja que hi ha plataformes que cobren pels drets d'autor de la gravació de la peça.
  • Música amb llicència Creative Commons: és la música que no té drets d'autor perquè la persona que l'ha creat hi ha renunciat i acostuma a tenir més limitacions a l'hora de descarregar-la, editar-la i distribuir-la. Només la llicència CC0 permet les mateixes llibertats, sense necessitat de mencionar la font. Poden ser gratuïtes depenent de la llicència i de les condicions.

Free Music Archive

Aquesta és potser la plataforma més coneguda de música lliure de drets. Hi podeu buscar per gèneres les cançons que necessiteu i quan cliqueu sobre cadascuna us informarà de la llicència corresponent de Creative Commons i de les condicions. Sovint requereixen atribuir l'autoria i estan limitades a usos no comercials.

Freepd

Aquesta web ofereix diferents melodies de fons per a les nostres produccions audioviduals classificades segons temàtica amb llicència Creative Commons.

Dedominiopublico.org

Aquí trobareu clàssics que poden anar de Carlos Gardel a Chuck Berry per als vídeos més nostàlgics amb les músiques de domini públic més reconeixibles.

SoundBible

Aquesta plataforma ens proporcionarà efectes de so amb una llicència de Creative Commons que requereix atribuir l'autoria.

Free Music Projects

Des de Tchaikovsky a Mozart, passant per Bethoven. Totes les músiques de domini públic dels mestres de la música clàssica les trobarà en aquesta web.

Musopen

Aquesta plataforma permet descarregar música clàssica instrumental gratuïtament i lliure de drets d'autors clàssics com Johann Sebastian Bach i seleccionar-la segon l'estat d'ànim que es vulgui transmetre.

Free Music Public Domain

Pots decarregar-te música de diversos estils en aquesta plataforma, que ofereix cançons amb llicència Crative Commons i també altres llicències de pagament per a l'ús comercial.

Fiftysounds

Aquesta web té varietat de cançons exclusives d'aquesta plataforma que es poden descarregar gratuïtament amb qualsevol finalitat sempre que se n'atribueixi l'autoria.