Analitza les teves piulades amb Twitter Analytics!

Autor/a: 
Xavi Aranda
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Analitza les teves piulades amb Twitter Analytics!

Resum: 

La companyia de microblogging ha obert el servei d'estadístiques per tothom. Abans aquest servei era de pagament i només funcionava per les piulades promocionades.

Twitter és una de les xarxes socials que té més èxit. Molta gent s'enganxa ràpidament i l'utilitza per conèixer la informació de primera mà. La rapidesa del servei, permet que moltes notícies passin primer per Twitter i després per un mitjà d'informació.

Per les entitats, Twitter també és molt útil ja que pot servir tan per emetre comunicats com per retransmetre un esdeveniment. Però com es pot saber l'impacte que té una piulada? Si abans mesuràveu aquest impacte amb el nombre de «retuits» i favorits, ara la cosa canvia molt. Amb Twitter Analytics podreu analitzar l'impacte de les vostres piulades i raonar sobre si la vostra estratègia a Twitter, funciona o no funciona.

Un registre un pèl diferent

Per començar a utilitzar Twitter Analytics cal disposar d'un compte a Twitter. Fins aquí, res d'estrany. Però perquè Twitter comenci a comptar les nostres estadístiques, cal que intenteu entrar a Twitter Analytics. Un cop heu entrat, Analytics començarà a recollir les dades a partir d'aquell moment. Per tant, no podreu disposar de les estadístiques prèvies al primer dia d'analytics.

Paraules claus per entendre de què parlem

En el món de les xarxes socials a vegades s'utilitzen uns termes provinents de l'anglès que cal saber bé per saber del que s'està parlant. Analytics de Twitter n'utilitza uns quants, i per això és convenient conèixer quins són:

  • Impressions. Les impressions són el nombre de vegades que els usuaris de Twitter van veure el tuit que vau escriure.

  • Interactions. És qualsevol interacció que es realitza amb el tuit que heu escrit. Com a interacció s'entén: que l'usuari de twitter faci un clic a una etiqueta que heu escrit, que faci un clic a un enllaç del tuit, que faci clic al vostre avatar, que faci clic al nom d'usuari, que expandeixi el tuit , que faci un retuit, que respongui el vostre tuit, que us faci un «follow» o què marqui el botó de favorit.

  • Taxa d'interaccions. És un percentatge resultant de dividir la interacció pel nombre total d'impressions.

Estadístiques de tuits

Analytics de Twitter té a dalt de tot 3 pestanyes de les quals 2 són interessants: tuits i seguidors. Quan entreu a Analytics per defecte us mostra la pestanya de tuits. En aquesta pantalla hi han tres seccions a tenir en compte.

La primera secció és el gràfic d'impressions en els últims 28 dies. Està situat a la part de dalt, just sota les pestanyes que hem esmentat abans. Aquest gràfic us permetrà veure quant d'èxit han tingut els vostres tuits.

La segona secció són el resum de piulades i està just sota el gràfic d'impressions. En aquesta secció trobareu informació rellevant de cada piulada que heu realitzat. En aquesta secció trobareu el nombre d'impressions, les interaccions i la taxa d'interacció de cada piulada.

La tercera secció són les gràfiques d'algunes interaccions com la taxa d'interacció, els clics que han obert enllaços, els retuits que us han fet, els favorits que heu rebut i les respostes que us han fet.

Estadístiques de seguidors

La pestanya d'estadístiques de seguidors disposa de 4 seccions. La principal secció és la gràfica de seguidors del vostre compte de Twitter. Mitjançant aquesta gràfica podreu veure l'evolució amb els vostres seguidors.

A la primera columna esquerra, hi trobareu la secció d'Interessos. Aquesta secció descriu una mica els vostres seguidors, amb els 10 interessos destacats dels vostres seguidors o els 5 interessos més singulars dels vostres seguidors.

A la columna central hi trobareu la secció de la ubicació. Dins d'aquesta secció hi trobareu els països i estats dels vostres seguidors i les ciutats destacades dels vostres seguidors.

A la columna de la dreta hi trobareu l'estadística de gènere dels vostres seguidors i els comptes de Twitter que segueixen els vostres seguidors.