Aplicacions per ajudar-vos a gestionar la vostra feina

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Hi han moltes tècniques i eines per poder estar conncentrat. Imatge de Mark Hunter. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Mark Hunter. Llicència d'ús CC BY 2.0
Hi han moltes tècniques i eines per poder estar conncentrat. Imatge de Mark Hunter. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les persones ens podem distreure molt fàcilment. Imatge de Seth Capitulo. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Seth Capitulo. Llicència d'ús CC BY 2.0
Les persones ens podem distreure molt fàcilment. Seth Capitulo. Llicència d'ús CC BY 2.0

Aplicacions per ajudar-vos a gestionar la vostra feina

Colectic - Informàtic
Resum: 

Les entitats sense ànim de lucre que tenen persones treballadores necessiten pagar els salaris i tancar l’any en positiu. Algunes eines poden ajudar a aquestes persones a arribar als seus objectius.

Treballar en una entitat, associació, ONG o fundació, no és sinònim d’estar rascant-se la panxa. Existeix un cert prejudici, que les persones que treballen en les entitats sense ànim de lucre, treballen molt còmodament i sense estressar-se.

Això, realment és un mite. Moltes de les entitats que disposen de treballadors i treballadores, han de lluitar constantment per poder pagar les seves nòmines a final de mes i poder tancar l’any amb nombres positius. I a diferència de les empreses, les entitats sense ànim de lucre, han de fer mans i mànigues per trobar subvencions, ajudes i mètodes de finançament varis.

Per poder tirar endavant, les persones que hi treballen necessiten ser molt efectives. No es poden distreure en coses banals i l’ajuda d’algunes eines les pot ajudar a poder treballar plenament en els seus objectius.

A continuació us destaquem algunes eines que us ajudaran a gestionar la vostra feina, dins la vostra entitat.

TickTick

TickTick és una eina que us ajudarà a organitzar les vostres tasques dins l’entitat. En l’àmbit generalista, TickTick és una eina que gestiona les llistes de tasques a fer. Però a part d’això també disposa d’altres utilitats, com per exemple:

 • Sincronització amb calendari.
 • Comptabilitzador i classificació de tasques.
 • Gestió del temps.
 • Emissió de soroll blanc per concentrar-se.
 • Estadístiques del temps i de les feines fetes.
 • Gamificació d’objectius.

TickTick té una versió gratuïta que és molt completa i que amb això ja podeu anar fent. Tanmateix, l’opció de pagament és molt interessant, moltes funciona avançades, i molt econòmic. TickTick està disponible per Mac, iOS, Windows, Android i extensions de Chrome i Firefox.

Toggl

Toggl és un controlador del temps que dediqueu per projecte. Mitjançant aquesta eina podreu conèixer quanta estona heu estat fent una tasca concreta de segons quin projecte. D’aquesta manera podreu controlar analíticament el vostre temps i tenir més ben controlats els costos de producció.

Toggle disposa de les següents característiques:

 • Controlador de temps.
 • Assignació de temps per projecte.
 • Recordatoris de temps.
 • Integració amb altres aplicacions.
 • Entrada de temps manual.
 • Integració amb calendari.
 • Estadístiques.

Toggl és una aplicació que està disponible per Mac, iOS, Windows, Android, Chrome i Firefox. Té una versió gratuïta i una versió de pagament, amb moltes més funcionalitats.

Pocket

A diferència de les altres dues aplicacions, més centrades en tasques i en gestió de temps, Pocket és una interessant eina de marcador social. Amb Pocket podreu guardar totes les pàgines web que visiteu per després llegir-les.

És ideal per guardar tots aquells articles, tutorials i manuals, que a vegades necessitem llegir amb molta més calma i en un altre horari, diferent del nostre horari laboral. A part de poder guardar tot allò que ens interessa a nosaltres, també podem cercar contingut que ha guardat altra gent, mitjançant les etiquetes.

Pocket funciona molt bé com a extensió del navegador. Aquesta extensió del navegador està disponible per Chrome, Firefox i Safari. L’aplicació mòbil està disponible per Android i iOS. Disposa d’aplicació per Windows i Mac.

Feedly

Feedly també és una eina interessant per gestionar el nostre temps. En aquest cas, per poder llegir els blogs i portals que nosaltres seguim i també per descobrir contingut similar al que vosaltres us interessa.

Feedly és un lector RSS. A diferència dels lectors RSS clàssics, cada vegada que entreu a Feedly, us mostrarà tot el contingut que no heu llegit. En el cas de no tenir massa temps per llegir tot aquests continguts, podeu marcar-lo com a llegit.

Feedly té una versió gratuïta que és molt completa i molt bona. Disposa d’una altra versió de pagament que té eines i funcions de col·laboració per equips. Feedly està disponible per Mac, iOs, Android, Windows, Chrome i Firefox.

Forest

A diferència de totes les altres eines descrites en aquest recurs, Forest és una eina per ajudar la vostra concentració. Mitjançant Forest estareu concentrats en les vostres tasques, però a la vegada, participareu en un joc.

Per molt estrany que sigui, Forest controlarà el vostre temps que esteu treballant i el classificarà segons el que detecta i el que vosaltres li digueu. Forest compta amb una part de gamificació. Depenent dels vostres resultats, plantareu un bosc. Quantes més hores concentrades, més arbres hi haurà en el vostre bosc.

Forest està disponible per Mac, iOS, Android i Chrome.