Com demanar productes menstruals gratuïts a través de La Meva Salut?

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Aquesta mesura del Departament d'Igualtat i Feminismes té com a objectiu acabar amb la pobresa menstrual. Font: Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Font: Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya
Aquesta mesura del Departament d'Igualtat i Feminismes té com a objectiu acabar amb la pobresa menstrual. Font: Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Com demanar productes menstruals gratuïts a través de La Meva Salut?

Colectic - Informàtic
Resum: 

Ja s’estan repartint copes menstruals, calces menstruals i compreses reutilitzables sense cap cost arreu de Catalunya.

Catalunya s'ha convertit aquesta setmana en la primera comunitat autònoma de l'estat en repartir productes menstruals reutilitzables de manera gratuïta. Aquesta acció es duu a terme en el marc de la campanya 'La meva regla, les meves regles', promoguda pel Departament d'Igualtat i Feminismes, i que forma part del Pla Integral d'Equitat Menstrual i Climateri 2023-2025, impulsat per la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, Catalunya se suma a altres països, com ara Escòcia, que contemplen la gratuïtat dels productes d'higiene menstrual des de fa diversos anys.

Però, el cas de casa nostra té dues particularitats: els productes als quals es pot accedir són reutilitzables i, tot el procés, s'ha de gestionar de manera digital a través de l'aplicació de La Meva Salut. En aquest recurs t'expliquem com accedir a aquest nou servei.

Descarrega l’aplicació

Per a descarregar l'aplicació de La Meva Salut primer cal accedir a la botiga d'aplicacions del nostre dispositiu mòbil. En el cas d'utilitzar el sistema operatiu Android, ens dirigirem a Google Play Store i si, pel contrari, utilitzem iPhone, haurem de descarregar l'aplicació a través de l'App Store.

Un cop s'ha accedit a la botiga d'aplicacions, només cal cercar 'La Meva Salut' i descarregar l'aplicació en el nostre dispositiu.

En cas de no poder descarregar aplicacions, també es pot accedir a La Meva Salut en format plana web a través de l'adreça catsalut.gencat.cat.

Registra’t

Un cop descarregada l'aplicació, cal registrar-se. Per fer-ho, només cal obrir La Meva Salut i escollir l'opció 'Registrar-se' on se'ns desplegarà el menú de creació del nostre compte. Durant el procés de registre, es demanaran algunes dades personals, com ara el nostre nom, l'adreça de correu electrònic o el número de telèfon.

Una vegada s'hagi completat el registre, és possible que l'aplicació ens demani de verificar la nostra adreça de correu electrònic o número de telèfon, depenent dels requisits de seguretat. Una vegada s'hagi verificat el compte, es podrà accedir a totes les funcionalitats de La Meva Salut.

Obté el codi QR

Un cop s'ha accedit a l'aplicació de La Meva Salut, cal obtenir el codi QR canviable pels productes. El codi apareix a l'apartat 'Novetats' de l'espai de salut digital sota el nom 'La Meva Regla, les meves regles'.

Tant des de l'aplicació com des del Departament d'Igualtat i Feminismes, recomanen comprovar primer si l'aplicació de La Meva Salut està actualitzada per poder accedir al servei sense cap mena d'incidència.

En cas que el codi QR no aparegui, s'ha habilitat un formulari en la mateixa aplicació per sol·licitar-lo. A més, també s'ha habilitat el número 061 – Salut Respon com a via de comunicació per resoldre possibles dubtes sobre la iniciativa.

El QR no caduca i estarà disponible fins al 2025.

Recull els productes

Un cop es disposi del codi QR, només cal anar a una farmàcia i els productes seran entregats de manera immediata, sempre que es disposi d'unitats.

En cas que no quedin existències, els productes es poden encarregar i estaran disponibles en un termini màxim de quaranta-vuit hores. Un cop es faci la reserva dels productes, el codi QR de l'aplicació de La Meva Salut quedarà bloquejat de manera temporal fins que es recullin els productes.