Com editar vídeos amb CapCut, l'aplicació germana de Tik Tok

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
CapCut va ser creada per la mateixa empresa que Tik Tok i permet fer vídeos amb els sons més virals. Font: Unsplash. Font: Llicència CC Unsplash
CapCut va ser creada per la mateixa empresa que Tik Tok i permet fer vídeos amb els sons més virals. Font: Unsplash.

Com editar vídeos amb CapCut, l'aplicació germana de Tik Tok

Colectic - Informàtic
Resum: 

L'aplicació, que compta ja amb més de 100 milions d'usuàries, permet editar vídeos, històries per a Instagram i Tik Toks de manera gratuïta.

En els darreres anys, hem vist com les xarxes socials es van omplint, cada vegada més, de vídeos verticals de curta durada. Aquest fenomen es deu a l'auge de l'aplicació Tik Tok que, a Espanya, compta amb gairebé 10 milions d'usuàries actives.

Els vídeos de Tik Tok es caracteritzen, a més de pel seu format vertical i la seva curta durada, per tenir una edició que inclou filtres, subtítols, efectes de veu, etc. Totes aquestes funcionalitats es poden aconseguir dintre de la mateixa aplicació de Tik Tok, però sovint les usuàries demanen que la seva interfície sigui més intuïtiva o que inclogui més utilitats.

Davant aquestes demandes, l'empresa creadora de Tik Tok, anomenada Bytedance, va decidir crear la seva pròpia aplicació d'edició independent: CapCut. En menys de tres anys, l'aplicació compta amb més de 100 milions d'usuàries i, molts portals especialitzats en tecnologia, la consideren ja l'aplicació d'edició de vídeos en vertical més completa.

Filtres i edició d'imatge

Tal com succeeix en el cas de la majoria d'editors d'imatge i vídeo, CapCut permet editar tots els paràmetres de la imatge: des de la brillantor i el contrast, fins a la saturació o l'exposició.

A més, l'aplicació ofereix tota mena de filtres, que es poden aplicar a la totalitat del vídeo o només a una part. Els filtres s'organitzen en diferents carpetes, segons si el que volem editar és un retrat, un paisatge, es tracta d'un vídeo de menjar o si li volem donar un efecte 'retro'.

Una de les funcionalitats de CapCut que la distingeixen d'altres aplicacions és la funció que permet afegir nitidesa de manera artificial als vídeos de manera que, un cop es publiquin a xarxes socials, mantinguin la qualitat, tot i haver estat comprimits.

Gravació i edició de so

Pel que fa al so, CapCut està directament connectada amb Tik Tok, de manera que permet crear vídeos directament amb les cançons o sons més virals a la plataforma. A més, també compta amb la funcionalitat d'afegir efectes de so, i de gravar so per sobre des de la mateixa aplicació.

Aquesta darrera possibilitat és especialment important si la qualitat del so amb el qual hem gravat no del tot bona o si es vol afegir una narració a la peça, a tall de doblatge.

Text i subtítols

Si es vol afegir text, CapCut ens dona l'opció de fer-ho amb desenes d'estils diferents, a través de les seves plantilles en 2D i també 3D. A part d'escriure, també podem afegir animacions als nostres textos i configurar-los tal com es desitgi.

D'altra banda, si el que volem és subtitular el nostre vídeo, CapCut compta amb una funció de subtítols automàtics que, en el cas que hi hagi alguna errada de comprensió, l'usuari pot modificar.

Completament gratuïta

CapCut es pot descarregar tant al Google Play d'Android com a l'App Store d'iOS.

La descàrrega de l'aplicació és completament gratuïta, tot i que algunes funcionalitats són de pagament (aquelles que estan marcades amb la paraula 'Pro').

Etiquetes: