Com funciona el xatbot CoActuem per la Salut Mental?

Colectic - Informàtic
Il·lustració del vídeo de presentació del xatbot. Font: CoActuem per la salut mental
Il·lustració del vídeo de presentació del xatbot. Font: CoActuem per la salut mental

Com funciona el xatbot CoActuem per la Salut Mental?

Colectic - Informàtic
Resum: 

Aquesta iniciativa global finançada per la Unió Europea posa en marxa una investigació participativa a través de Telegram. Us expliquem com participar-hi.

Coact, una iniciativa global finançada per la Unió Europea impulsada pel grup OpenSystems de la Universitat de Barcelona i per la Federació Salut Mental Catalunya, posa en marxa el xatbot CoActuem per la Salut Mental per impulsar una investigació participativa per millorar les xarxes de suport social en salut mental. Ens proposen ser part d'aquesta investigació científica a gran escala. Us expliquem com participar-hi.

Cerqueu el xatbot a Telegram

Accediu a Telegram, o descarregueu-vos l'aplicació en cas de no tenir-la, i cerqueu amb la lupa el bot Coactuem per la Salut Mental.

Seguiu les instruccions

Seguiu les instruccions i aneu clicant a Continuar.

El bot us donarà la benvinguda, us contextualitzarà el projecte i us explicarà en què consisteix participar en la investigació. Haureu de seleccionar l'idioma i donar el vostre consentiment sobre la participació en el projecte i l'ús de les dades que es recullin.

Com funciona?

El xatbot us demanarà que reflexioneu sobre vivències relacionades amb la salut mental a través de relats breus escrits per un grup de persones coinvestigadores amb experiència pròpia en salut mental. Concretament, us preguntarà si heu viscut o no una situació similar o, per exemple, què hauríeu fet en la situació descrita.

Privacitat

El xatbot està ubicat en un servidor dins de la Universitat de Barcelona, la recerca ha estat aprovada pel Comitè d'Ètica de la Universitat Barcelona i el procés segueix els estàndards europeus que garanteixen la màxima privacitat.

No es conservarà el vostre número de telèfon ni cap identificació més enllà d'una sèrie de dígits que proporciona Telegram per fer possible la comunicació amb el xatbot, que és anònima.

Per què es faran servir les dades?

Les respostes permetran fer una recerca i proposar accions, mesures o recomanacions polítiques en relació amb les xarxes de suport social en salut mental.