Eines per a fer imatges per a xarxes socials, cartells i presentacions

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Els fulletons són uns elements publicitaris ideals per les entitats. Imatge de Andy Wright. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Andy Wright. Llicència d'ús CC BY 2.0
Els fulletons són uns elements publicitaris ideals per les entitats. Imatge de Andy Wright. Llicència d'ús CC BY 2.0
Mitjançant eines de disseny digital podreu fer cartells grans com els d'aquesta imatge. Imatge de Michael Coghlan. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Michael Coghlan. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Mitjançant eines de disseny digital podreu fer cartells grans com els d'aquesta imatge. Imatge de Michael Coghlan. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0

Eines per a fer imatges per a xarxes socials, cartells i presentacions

Colectic - Informàtic
Resum: 

El dia a dia d’una entitat, comporta que es necessitin elements publicitaris. Algunes eines de disseny gràfic que guarden la informació al núvol us poden ajudar.

La vostra entitat, segurament realitzarà moltes activitats al llarg de l’any. Xerrades, concerts, conferències... són algunes activitats que normalment realitza una entitat al llarg del seu curs natural.

Però per publicitar totes aquestes activitats, cal que hi hagi elements publicitaris. Aquests elements poden ser: cartells, fulletons, anuncis en mitjans impresos o imatges per a xarxes socials. Aquestes últimes tenen molt de protagonisme, ja que el terreny digital s’està menjant al terreny imprès.

Per a fer tots aquests elements publicitaris, caldran eines de disseny gràfic. D’eines de programari lliure ja n’hi ha, però tot el treball l’haureu de desar en alguna aplicació al núvol. Caldrà, doncs, cercar alguna eina que automàticament us guardi els vostres dissenys a Internet.

A continuació us detallem algunes aplicacions de disseny gràfic, que automàticament guarden tota la informació al núvol.

Poster my wall

Poster my wall és una de disseny gràfic vectorial, amb la que podreu fer molts elements publicitaris. Mitjançant Poster my wall, podreu fer el següent:

 • Fulletons.
 • Pòsters.
 • Publicacions per a Instagram.
 • Publicacions per a Facebook.
 • Publicacions per a Twitter.
 • Logotips.
 • Targetes de negoci.
 • Maquetació de documents.
 • Bàners.

Té un mètode de funcionament molt senzill, en el qual fareu els vostres dissenys amb molt pocs clics. També té connexions amb bancs de fotografies i vídeos per a poder incorporar diferents imatges, a les vostres composicions.

Poster my wall té un compte gratuït que permet elaborar forces composicions gràfiques.

Gravit Designer

Podríem dir que Gravity Designer és un paquet d’eines de disseny gràfic, similar al Corel Draw de fa més de vint anys, però disponible a Internet. Mitjançant Gravity Designer podreu realitzar la majoria d’elements publicitaris que se us passi pel cap.

Algunes de les característiques de Gravit Designer són:

 • Permet disseny vectorial.
 • Accessible des de Windows, Mac i GNU/Linux. Versió navegador i versió d’escriptori.
 • Es pot treballar a través d’Internet i també, sense connexió.
 • Tot es guarda al núvol.
 • Té funcionalitats d’edició d’imatges.
 • Permet incorporar tipografies pròpies o comprades.

A Gravity Designer existeixen moltes opcions predefinides, però l’eina és tan completa que podreu dissenyar qualsevol pòster, cartell i fulletons, i maquetar qualsevol revista i publicacions.

Gravity Designer té una versió gratuïta que et permet guardar fins a 500MB al seu núvol, exportar documents PDF i treballar en color RGB. La versió de pagament, no és molt cara i permet tenir totes les opcions obertes.

Vectr

Vectr és una aplicació que permet generar gràfics vectorials, d’una manera molt fàcil i intuïtiva. Té versió web per a poder treballar en línia, i versió d’escriptori per a poder treballar sense connexió a Internet.

Amb Vectr tot és molt simple. Amb un menú de fins a vuit opcions, podreu fer tot que vosaltres crèieu. És molt útil quan necessiteu ràpidament una imatge per a publicar a les xarxes socials, i no teniu temps de crear graelles i marges en altres aplicacions.

Té un tutorial molt extens que permet aprendre a fer anar l’eina en molt poca estona. Tot el tutorial està dividit en cinc seccions. Algunes d’aquestes seccions són: eines d’edició, taula de treball o espai de treball i filtres a aplicar.

Per a utilitzar Vectr en línia, no és necessari fer cap registre. Simplement heu de seleccionar l’opció d’utilitzar l’eina en línia i ja podeu començar a dissenyar els vostres elements publicitaris.

Desygner

Desygner és una eina de disseny gràfic que podeu utilitzar des del vostre navegador web. Mitjançant Desygner podreu retocar imatges, fonts, colors, text, i treballar amb capes, efectes i arxius de vàries pàgines.

Mitjançant Desygner podreu utilitzar moltes plantilles de disseny gràfic que podreu utilitzar lliurement o podreu modificar per adaptar-les a les vostres necessitats. Per acabar d’utilitzar lliurement aquestes plantilles, podeu complementar-les amb els recursos gràfics que l’eina us ofereix.

Amb Desygner també podreu compartir directament a Facebook, Twitter, Instagram i altres xarxes socials. També podreu compartir els vostres dissenys amb altres usuaris i usuàries de l’eina, o fer presentacions en línia mitjançant una eina que incorpora Desygner.

Potser l’opció més interessant de Desygner és la de redimensionar un disseny en ben poques passes. Això permetrà, per exemple, adaptar un cartell a imatges per a xarxes socials o altres formats com fulletons.

Desygner té un compte gratuït amb moltes funcionalitats i una opció de pagament prou econòmica, amb tots els recursos gràfics oberts.

DesignBold

DesignBold és una eina en línia per poder dissenyar elements publicitaris. És molt similar, practicament igual, a Canva, una altra eina genial de disseny gràfic en línia. Mitjançant DesignBold podreu fer el següent:

 • Dissenyar d’una forma molt senzilla.
 • Compartir dissenys i col·laborar efectivament amb altres persones usuàries.
 • Guardar còpies de seguretat de tot el vostre treball a Dropbox.
 • Dissenyar en múltiples formats.
 • Descarregar en alta resolució.

DesignBold té un compte d’usuari o usuària gratuït i un compte d’usuari o usuària de pagament amb totes les opcions obertes i disponibles.