Eines per fer i enviar butlletins electrònics

Autor/a: 
Xavi Aranda
Mitjançant les eines de butlletins electrònics podreu crear i enviar-los en un moment. Imatge de Andrew_Writer. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Andrew_Writer. Llicència d'ús CC BY 2.0
Mitjançant les eines de butlletins electrònics podreu crear i enviar-los en un moment. Imatge de Andrew_Writer. Llicència d'ús CC BY 2.0
Mitjançant l'enviament de butlletins electrònics podreu avisar als vostres associats i associades de les vostres activitats. Imatge de Chris Betcher. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Chris Betcher. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Els butlletins electròniccs serveixen per enviar la informació de les vostres entitats.

Eines per fer i enviar butlletins electrònics

Resum: 

Les entitats necessiten eines de comunicació amb els seus associats i associades, que siguin ràpides, ecològiques i econòmiques. Les eines per enviar butlletins electrònics són excel·lents per aquest fi.

Un dels mètodes de comunicació amb els socis i sòcies, més eficaços que existeixen, és la correspondència. Mitjançant la correspondència, els vostres associats i associades podràn rebre tota la informació de la vostra entitat. Convocatòries d’assemblees, comunicacions, programació d’activitats... són algunes de les accions que podeu enviar a la vostra massa social.

Però en ple segle XXI, enviar cartes físiques és malbaratar paper. Cal, doncs, alguna eina més ecològica , en la qual les entitats podeu enviar totes les vostres futures activitats i comunicacions, d’una manera ràpida, econòmica i ecològica. I aquest tipus d’eines són els butlletins electrònics.

D’eines per crear butlletins electrònics n’hi han moltes, però possiblemen, que s’adaptin a les necessitats de la vostra entitat, n’hi ha ben poques. El preu, les característiques que ofereix i la limitació de nombre d’enviaments, poden ser factors que fan decantar la banlança cap a una eina o una altre.

A continuació us hem preparat una relació d’eines per crear i enviar butlletins electrònics. D’aquesta manera podreu escollir la que més us convingui.

Mailman

Serà la única eina per enviar butlletins electrònics de programari lliure que explicarem en aquest recurs. Mitjançant Mailman podreu enviar butlletins electrònics i crear llistes de correu electronic, perquè els vostres associats i associades puguin comunicar-se via correu electrònic.

Mailman és gratuït. Té l’únic inconvenient que haureu d’instal·lar-lo en un servidor, i molt probablement no disposeu dels coneixements tècnics per a fer-ho. Però demanant l’ajuda a un voluntari o contractant a una persona que hi entengui, ho tindreu fet en un moment. Encara que us recomenem l’opció de contactar una persona que pugui instal·lar-vos l’eina a un servidor, féu càlculs i compareu amb la resta d’eines, i veureu-ho que és l’opció més econòmica.

Mailman és desenvolupat per moltes persones d’arreu del món. Totes aquestes persones s’organitzen en una comunitat, i desenvolupen les noves actualitzacions de mailman.. Podeu descarregar-vos l’eina visitant aquest enllaç.

Mailjet

Mailjet ofereix un compte gratuït que és molt ideal per les entitats sense ànim de lucre. Mitjançant aquest compte gratuït podreu enviar 200 correus electrònics al dia o 6000 correus electrònics al mes. És una xifra ideal per a entitats petites, però limitada per algunes entitats que tinguin més d’un centenar de persones sòcies. En el cas de superar aquesta limitació, els plans d’actualització són molt superiors.

Mitjançant Mailjet podreu crear butlletins electrònics, mitjançant plantilles de disseny preestablertes o incorporant dissenys propis en HTML, i enviar-los. Un cop hagueu enviat els butlletins electrònics, podreu controlar les diferents estadístiques que ofereix.

Els comptes superiors de Mailjet ofereixen altres funcions, com per exemple: treball en equip, enviament de correus dinàmics, enviament de correus segons accions a complir, connectors api i possilibitats de configuracions del servidor.

Mailify

Mailify ofereix un compte gratuït on podreu enviar fins a 500 correus electrònics. En la seva pàgina web no s’especifica si són 500 correus electrònics al dia o al mes. És un nombre de correus electrònics ideal per una entitat sense ànim de lucre que tingui menys de 100 persones associades, i amb un nombre d’enviaments de butlletins electrònics, d’1 a la setmana.

Entre les diferents solucions tecnològiques que ofereix Mailify, hi han les següents:

 • Enviament de butlletins electrònics.
 • Enviament de missatges SMS a telèfons mòbils.
 • Automatització de processos en butlletins electrònics.
 • Creació de campanyes automàtiques d’email i SMS.
 • Creació de pàgines d’aterratge de futurs sòcis i sòcies.
 • Eina de gestió de relacions CRM.
 • Serveis d’Intel·ligència artificial.

Una de les caracterísitques principal de Mailify és que disposa d’un servei d’acompanyament molt interessant. Aquest servei d’acompanyament consisteix en diferents espcialistes que contínuament estan avaluant les accions realitzades i ofereixen comentaris sobre aquestes i formacions.

SendPulse

SendPulse ofereix un compte gratuït on podreu enviar fins a 15000 correus electrònics al mes i disposar d’una base de dades de fins a 2500 usuaris. És una molt bona opció per a una associació, entitat, fundació o ONG que tingui menys de 500 persones associades i necessiti fer uns 4 butlletins electrònics al mes. Les opcions de pagament són econòmiques, oferint opcions de 5,6 € al mes.

Entre les diferents tecnologies que ofereix SendPulse, hi han les següents:

 • Creació de butlletins electrònics.
 • Enviament de butlletins electrònics.
 • Formularis de susbcscripció.
 • Automatització d’enviaments de butlletins electrònics.
 • Anàlisis dels correus electrònics enviats.
 • Enviament de missatges SMS.
 • Creació de Chatbots per a Facebook i Telegram.
 • Notificacions emergents en pàgines web.

Sendpulse té una graella de preus molt interessants i molt configurables. Depenent de les vostres necessitats, tindreu uns preus molt ajustats.

Benchmark

Benchmark ofereix un compte gratuït per enviar 14.000 correus electrònics al mes i tenir 2000 subscritpors o subscriptores. És una molt bona opció si formeu part d’una entitat sense ànim de lucre que tingui al voltant de 500 socis i sòcies, i hagueu d’enviar uns 4 butlletins al mes. Si la vostra entitat supera aquestes xifres, haureu de començar a pagar una altre subscripció, a partir de 11,89 $ al mes.

Benchmark permet utilitzar dissenys atractius en plantilles de butlletins electrònics. Podreu fer campanyes de correu electrònic amb vídeo. També podreu automatitzar processos, generar tests abans d’enviar correus, integrar l’eina en múltiples eines i crear pàgines d’aterratge.

Disposa de tres plans de contractació. El pla gratuït, el pla de 11,89 $ al mes i un pla personalitzat, en el qual no indiquen preu. Aquest pla pot ser molt interessant en el cas de necessitar funcionalitats molt concretes.

SendinBlue

SendinBlue ofereix un pla gratuït que permet enviar butlletins electrònics a un nombre il·limitat de contactes, però amb una limitació de 9000 butlletins al mes o 300 butlletins al dia. Com podeu veure, és una opció molt interessant, ja que haurieu d’enviar molts butlletins per arribar a la xifra de 9000 butlletins al mes.

Mitjançant SendinBlue podreu fer el següent:

 • Crear i enviar butlletins electrònics.
 • Enviar missatges SMS.
 • Crear sales de xat personalitzades.
 • Sistema de gestió CRM.
 • Automatització de màrqueting.
 • Formularis de subscripció.
 • Pàgines d’aterratge.
 • Publicitat a Facebook.

SendinBlue és una molt bona opció per començar, ja que podreu enviar butlletins de forma gratuïta a una quantitat il·limitada de gent. Més endavant, en cas de necessitat, podreu subscriure’s als diferents plans, que incorporen moltes més funcionalitats.

Mailchimp

Per últim, no podiem obviar l’eina de creació i enviament de butlletins més populars que existeix actualment. Mailchimp ofereix un compte gratuït que permet enviar 12000 correus electrònics al mes a 2000 usuaris de la vostra base de dades.

Incorpora moltes més funcionalitats, com connexió a Wordpress, Google Analytics, xarxes socials i un llarg etcetera. Destaca molt positivament per les seves estadístiques, on mostren moltes dades d’obertura i temps de lectura.

Mailchimp també disposa d’altres plans, amb diferents preus. Amb múltiples funcionalitats. Sens dubte, és l’eina més popular, degut a l’alt grau de fiabilitat.