12 projectes d’ONG catalanes reben la Beca Devreporter de periodisme per a la justícia global

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: Programa Frame, Voice, Report!
Font: Programa Frame, Voice, Report!

12 projectes d’ONG catalanes reben la Beca Devreporter de periodisme per a la justícia global

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

LaFede.cat atorga la 3a Beca Devreporter a 12 ONG catalanes que col·laboraran amb periodistes o mitjans de fins a 11 països diferents.

Aquesta setmana LaFede.cat ha fet pública la resolució de la tercera convocatòria de beques per al bon periodisme social que atorga a través del projecte europeu Frame, Voice, Report!. Una convocatòria a la qual s’han presentat 38 projectes periodístics i de la qual n’han sortit 12 projectes becats.

Un jurat format per tretze persones de diferents sectors que impulsen i promouen una informació internacional responsable, amb una presència important de periodistes, ha resolt que els projectes premiats fossin els següents:

Quasi la meitat d’aquests projectes posaran sobre la taula temes relacionats amb les migracions internacionals i el refugi o interrelacionaran temes de gènere i migracions.

El volum total de la 3a Beca Devreporter és de 240.000 euros que es repartirà entre aquests 12 projectes de la següent manera: 2 projectes rebran 30.000 euros, 8 projectes 20.000 i 2 projectes 10.000.

Un aspecte molt important de la beca és la difusió que es farà d’aquests projectes tant a nivell nacional com internacional i aquesta convocatòria tindrà més ressò internacional que mai, ja que els projectes han signat preacords de difusió a 11 països de tres contintents, com per exemple les grans plataformes internacionals TeleSur i Al Jazeera.

Pel que fa als mitjans catalans i espanyols destaquen els acords amb mitjans públics com Latituds de Tv3, Catalunya Ràdio i Betevé i mitjans cooperatius com La Directa, El Salto i Pikara. També s’han presentat acords amb tots els grans diaris (Eldiario.es, Vanguardia, Ara, El Periódico, El Punt Avui, El Mundo, El País), i com a novetats un mitjà especialitzat (5W), la Cadena SER i Playground.

Aquelles entitats de les quals els seus projectes no han resultat becats tenen l’oportunitat de conèixer la valoració del seu projecte per a poder-la millorar i presentar a la propera convocatòria (4a Beca Devreporter) que es presentarà a finals del mes de novembre i que podrà rebre propostes fins al mes de febrer.

Afegeix un comentari nou