14 organitzacions fan una crida a la UE per salvaguardar la democràcia

Colectic
Organitzacions i xarxes europees signen un manifest conjunt a favor de la democràcia Font: Concord
Organitzacions i xarxes europees signen un manifest conjunt a favor de la democràcia Font: Concord

14 organitzacions fan una crida a la UE per salvaguardar la democràcia

Colectic

Resum: 

La Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa, Greenpeace i la Xarxa Europea contra el Racisme són algunes de les entitats que impulsen el manifest 'Democràcia sota atac. Una crida a l'acció'.

El 26 i 27 de novembre es va celebrar a Brussel·les, Bèlgica, el Col·loqui anual sobre drets fonamentals de la Comissió Europea, que va aplegar responsables polítics, organitzacions internacionals, mitjans de comunicació, organitzacions de la societat civil, empreses i organitzacions educatives, entre altres. En el marc d'aquest, 15 organitzacions no governamentals, xarxes i sindicats europeus i internacionals han donat a conèixer una declaració conjunta que demana als i a les líders de la Unió Europea (UE) defensar la democràcia.

El manifest 'Democràcia sota atac. Una crida a l'acció' alerta que l'augment de les forces polítiques amb un discurs de l'odi i socialment i ambientalment destructives, posa en perill les democràcies europees. Denuncien que aquestes forces estan soscavant les institucions democràtiques i l'estat de dret, així com, fomentant la desigualtat i la discriminació.

Les organitzacions que impulsen la declaració consideren que, davant aquesta realitat, es veuen amenaçats els drets dels mitjans de comunicació independents, les organitzacions no governamentals, els sindicats, el poder judicial, les dones i els grups marginats, incloses minories ètniques i religioses, persones LGBTI i les persones amb discapacitat.

Així, fan una crida a la Unió Europea i als governs estatals per actuar i fer front a aquesta amenaça tot fent respectar l'estat de dret, aplicar la tolerància zero al discurs d'odi i la ciberviolència, i defensar el dret de les persones i entitats a advocar per causes d'interès públic.

Les organitzacions que signen el manifest són les següents: CONCORD Europe, EAPN, EDF, European Movement International, ETUC, European Women's Lobby, ENAR, Fern, Friends of the Earth Europe, Greenpeace, ILGA-Europe, FIDH, Social Platform i WWF. Per difondre el seu missatge a través de les xarxes socials fan servir l'etiqueta #EuropeWeWant.

Afegeix un comentari nou