4 crides al voluntariat internacional

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
Un dels camps de Catalunya es troba al Ripollès i es durà a terme del 16 al 25 de setembre. Font: SCI. Font: Font: SCI.
Un dels camps de Catalunya es troba al Ripollès i es durà a terme del 16 al 25 de setembre. Font: SCI.
Una de les formacions s'impartirà a Roma i abordarà campanyes de sensibilització en qüestions de gènere. Font: SCI.  Font: Font: SCI.
Una de les formacions s'impartirà a Roma i abordarà campanyes de sensibilització en qüestions de gènere. Font: SCI.
Un altre dels voluntariats tindrà lloc a Bèlgica per donar suport al secretariat internacional. Font: SCI. Font: Font: SCI.
Un altre dels voluntariats tindrà lloc a Bèlgica per donar suport al secretariat internacional. Font: SCI.
El voluntariat a Grècia crea consciència al voltant dels reptes ambientals i socials dins de la comunitat local. Font: SCI. Font: Font: SCI.
El voluntariat a Grècia crea consciència al voltant dels reptes ambientals i socials dins de la comunitat local. Font: SCI.

4 crides al voluntariat internacional

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Des d’un seminari de comunicació i gènere a Roma fins a un voluntariat d’energia i recursos renovables a Grècia, el Servei Civil Internacional de Catalunya posa a disposició del jovent diverses experiències de voluntariat arreu d’Europa.

El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) és un moviment internacional que treballa per la cultura de pau, la justícia global i la transformació social.

A partir de setembre, el servei fa una crida al voluntariat amb propostes molt diverses.

Coordina un camp de treball al territori

Aquest voluntariat permet coordinar un dels camps de treball que s’organitzen a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. El voluntariat està adreçat a tothom qui hagi participat en un camp de treball i vulgui tornar a viure una nova experiència intercultural sense anar massa lluny.

Els únics requisits per participar són tenir experiència en camps de treball o grups interculturals, un bon nivell d’anglès i ganes de participar en el projecte.

Les tasques de la persona coordinadora seran fer d’enllaç i vetllar per la bona comunicació entre el grup i l’entitat promotora i gestionar el temps, l’espai de treball i les estones de lleure, autogestionant el grup i assegurant el bon funcionament del projecte.

Un dels camps de Catalunya es troba al Ripollès i es durà a terme del 16 al 25 de setembre. El projecte promou els valors de la democràcia participativa, la no violència, el diàleg i el consens i l’evolució de la societat cap a la plena responsabilitat, maduresa i plenitud.

Un dels altres camps que es durà a terme a Catalunya s’ubica a les Valls de Siarb, a l’alt Pirineu, i és del 30 de setembre al 10 d’octubre. L’objectiu és recuperar i mantenir els antics camins de la Vall de Siarb, uns camins que van ser utilitzats al llarg de molts segles i representen una gran herència de la vall.

Qualsevol persona interessada ha d’enviar un correu a incoming@scicat.org el més aviat possible.

‘Sustainable Synergies’, Grècia

Aquest projecte té una durada de 2 mesos a Attiki, un barri d’Atenes, i es durà a terme de l’1 d’octubre al 30 de novembre.

El projecte neix amb l’objectiu de crear consciència al voltant dels reptes ambientals i socials dins de la comunitat local i promoure la participació activa en pràctiques sostenibles i regeneratives amb un impacte ambiental positiu.

La iniciativa es centra en el desenvolupament i la difusió de tècniques i pràctiques que promouen la interacció creativa entre les persones de la comunitat local amb la producció sostenible d’aliments, sistemes d’energia renovables, regeneració cultural i ambiental i activisme ambiental creatiu.

El voluntariat utilitza eines com la permacultura, l’educació no formal, l’intercanvi d’habilitats, la comunicació no violenta i la sociocràcia, per crear un procés sinèrgic obert que consisteix en diverses activitats creatives i promou l’aprenentatge experimental actiu , així com la interacció intercultural positiva.

Tothom qui vulgui participar al camp, es pot inscriure’s abans del 6 de setembre enviant el currículum i la carta de motivació a longterm@scicat.org.

Cerca voluntària de tasques informàtiques, Bèlgica

La convocatòria és de 12 mesos i consisteix en donar suport al secretariat internacional de l’SCI en tasques tècniques a Amberes.

La persona seleccionada s’encarregarà de proporcionar assistència tècnica, crear i actualitzar documentació, donar suport al manteniment i la creació de les plataformes web, gestionar correus electrònics i coordinar un camp de treball durant l’estiu de 2020.

La persona voluntària ha de tenir entre 16 i 25 anys i tenir una nacionalitat d’un país de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu. El voluntariat s’iniciarà el 23 de setembre o abans en el cas que la persona seleccionada estigui disponible.

Les persones interessades han d’enviar el seu currículum i carta de motivació a longterm@scicat.org.

Seminari sobre comunicació i gènere, Roma

L’objectiu de la formació és proporcionar les eines per fer campanyes de sensibilització en qüestions de gènere per combatre els estereotips de gènere i el sexisme i fer que les activitats de l’SCI siguin inclusives i segures per a tothom.

El seminari que es realitzarà del 19 al 24 de novembre reunirà activistes interessats en temes de gènere amb un grup més ampli de persones voluntàries que volen millorar les seves competències en la campanya.

El programa proporcionarà una plataforma per presentar els resultats d’una investigació sobre realitats de gènere en l’SCI i s’utilitzaran els resultats com a base per desenvolupar una campanya més àmplia.

Tothom qui estigui interessat ha de sol·licitar la seva participació amb el formulari d’inscripció abans del 18 d’agost i escriure un correu electrònic a voluntaris@scicat.org per confirmar la sol·licitud.

Afegeix un comentari nou