ACAPS contra els efectes de la Covid-19 als campaments de refugiats

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
El projecte comptarà amb aportacions externes de l'Ajuntament de Barcelona, del Fons Català de Cooperació. Font: ACAPS. Font: Font: ACAPS.
El projecte comptarà amb aportacions externes de l'Ajuntament de Barcelona i del Fons Català de Cooperació. Font: ACAPS.
L’entitat vol proporcionar alimentació bàsica durant els mesos d'estiu a totes les famílies i infants sahrauís. Font: ACAPS. Font: Font: ACAPS.
L’entitat vol proporcionar alimentació bàsica durant els mesos d'estiu a totes les famílies i infants sahrauís. Font: ACAPS.

ACAPS contra els efectes de la Covid-19 als campaments de refugiats

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’entitat pretén proporcionar alimentació bàsica durant els mesos d’estiu a totes les famílies sahrauís.

Als camps de refugiats sahrauís viuen més de 175.000 persones des de fa més de 40 anys. La crisi sanitària de la Covid-19 ha paralitzat molts projectes de cooperació internacional, fet que ha provocat en la població sahrauí un doble confinament sense poder sortir de casa i l'abandonament als campaments de refugiats.

Als campaments, les famílies reben una cistella bàsica d'alimentació que els facilita la Mitja Lluna Roja Sahrauí, una organització que opera a través d'aportacions internacionals.

L’organització ha emès un comunicat urgent demanant ajuda per poder garantir aquesta cistella a causa de la situació actual. Per aquest motiu, l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS), col·labora amb Mitja Lluna Roja per aconseguir aquest objectiu i que cap família es quedi sense menjar.

Amb una aportació de 20 euros es garanteix l'alimentació d'una família de 5 membres durant una setmana. Aquest estiu els infants sahrauís estaran als campaments, per tant, és necessari disposar de més recursos per a alimentació que un estiu qualsevol. Si s’aconsegueixen 15.000 euros es podran alimentar 100 famílies durant tot l'estiu.

Alimentació bàsica durant l’estiu

Amb aquest projecte, l’entitat vol proporcionar alimentació bàsica durant els mesos d'estiu a totes les famílies i infants sahrauís. L’entitat ha llençat una campanya de micromecenatge a través de goteo.org, perquè tots els diners recaptats es destinin a la compra, logística i distribució d'aliments a les famílies sahrauís, tot de la mà de Media Luna Roja Sahrauí. D’altra banda, ACAPS vol que la societat es faci conscient del conflicte que viu el Sàhara Occidental.

El projecte comptarà amb aportacions externes de l'Ajuntament de Barcelona, del Fons Català de Cooperació i també amb una aportació de 5.000€ de l’organització per implementar una campanya de difusió i conscienciació del conflicte sahrauí.

“Sabem que l’ajuda humanitària no és la solució definitiva, per això creiem que quantes més persones es mobilitzin a favor dels drets del poble sahrauí, més pressió farem perquè actors internacionals com l'ONU i les grans potències resolguin un conflicte que porta més de 40 anys”, explica Albert Giralt, coordinador del projecte.

Com a solució definitiva l’entitat remarca la importància de la celebració d'un referèndum d'autodeterminació que permeti al Sàhara Occidental constituir-se com un Estat. “Aquesta és la solució definitiva a l'ocupació del Marroc sobre el Sàhara Occidental i a les milers de famílies que viuen des de fa 40 anys exiliades en els campaments de refugiats en el desert”, apunta Giralt.

Afegeix un comentari nou