Amnistia Internacional condemna les polítiques de Trump que bloquegen els refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Amnistia Internacional condemna les polítiques de Trump que bloquegen els refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’organització en defensa dels drets humans afirma que les seves decisions, que assenyalen a les persones només per la seva religió, activen la retòrica de l’odi.

Amnistia Internacional ha condemnat les decisions polítiques de Donald Trump que bloquegen l’arribada de persones refugiades als Estats Units. El passat dissabte Donald Trump va signar una ordre executiva que prohibeix l’entrada de persones refugiades al país durant els pròxims 120 dies i de qualsevol ciutadà de diversos països musulmans durant 90 dies. Síria, Líbia, Somàlia, l’Iran, l’Iraq, el Sudan i el Iemen són els 7 països afectats pel bloqueig del president dels Estats Units per entrar al país. En contra d’aquesta decisió, l’organització en defensa dels drets humans ha denunciat que assenyalar a la gent només per la seva religió fomenta i activa la retòrica de l’odi.

"L'Ordre Executiva del President Trump que bloqueja a aquelles persones que fugen de la guerra i la persecució de països com Síria és una decisió terrible amb conseqüències potencialment catastròfiques", ha afirmat en un comunicat Salil Shetty, secretari general d’Amnistia Internacional. En aquesta línia, ha afegit que les persones refugiades són víctimes del mateix terror que el president Trump afirma que vol combatre. "El Govern ha de recordar que els Estats Units és un país també construït en gran part per immigrants i refugiats", ha recordat Shetty.

La polèmica decisió de Trump ha aixecat protestes a diferents punts del país nord-americà, i també a diverses capitals d’Europa. A Barcelona, la plataforma Unitat Contra El Feixisme ha organitzat una concentració davant el Consolat dels Estats Units pel dissabte dia 4 de febrer per protestar contra la prohibició de viatjar al país a gent musulmana.

Shetty ha volgut destacar que la "decisió insensible i profundament equivocada de Trump també podria establir un precedent espantós en un moment en què els països estan buscant maneres de tancar els fluxos de refugiats". A més, l’organització internacional també ha condemnat el decret de Trump per construir un mur a la frontera amb Mèxic. La directora executiva d’Amnistia Internacional als Estats Units ha afirmat que "lluitarem contra aquest mur amb tot el que tinguem". "No deixarem a Trump crear camps de refugiats al voltant de la frontera amb Mèxic com els que hem vist a Grècia, Austràlia i altres països", ha afegit.

Afegeix un comentari nou