Amnistia Internacional denuncia la vulneració dels drets humans a Ceuta i Melilla

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Amnistia Internacional denuncia la vulneració dels drets humans a Ceuta i Melilla

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’organització internacional publica un informe on s’assenyalen fins a vuit tipus de violacions dels DDHH com les expulsions sumàries o els abusos policials.

Ceuta i Melilla és un territori sense drets per a les persones migrants i refugiades. Aquesta és la principal conclusió d’un informe publicat per l’organització Amnistia Internacional en el qual es denuncien fins a vuit tipus de violacions dels drets humans a ambdues ciutats de l’Estret de Gibraltar. Algunes d’elles són: la manca de condicions adequades en el CETIS (Centre d’Estança Temporal d’Immigrants), les expulsions sumàries, els abusos policials o la dificultat d’accés per a persones refugiades.

"Qui aconsegueix accedir ha de fer front a la discriminació per raó de nacionalitat i la manca d’atenció a grups vulnerables, com persones amb discapacitat, víctimes de tràfic de persones o col·lectius LGBTI", denuncien a l’organització internacional. Segons mostra Amnistia, les persones refugiades d’origen sirià reben un tracte preferencial respecte a altres nacionalitats, que pateixen amb més gravetat les restriccions a la llibertat de circulació.

Esteban Beltrán, director d’Amnistia Internacional Espanya, assegura que "no es garanteix l’aplicació de la Llei d’Asil de la mateixa manera que a la Península". "Algunes nacionalitats com la marroquina o l’algeriana pateixen discriminació i els col·lectius vulnerables no estan rebent l’atenció que necessiten", afegeix.

El pla d’acció d’Amnistia Internacional

Amnistia Internacional ha presentat un pla d’acció amb 15 punts, entre els quals destaca:

  • Suspendre la cooperació amb el Marroc en matèria de control migratori
  • Garantir que totes les persones necessitades de protecció internacional tinguis accés al territori espanyol
  • Garantir unes condicions adequades de vida en els CETI
  • Garantir el trasllat immediat a la Península de persones en situació d’especial vulnerabilitat
  • Identificar correctament a les persones víctimes de tracta i violència de gènere per garantir que reben informació, protecció i accés a la justícia
  • Garantir en els CETI de Ceuta i Melilla tots els drets previstos en les directives europees d’asil i en la normativa espanyola

Afegeix un comentari nou