Amnistia Internacional denuncia la vulneració dels drets humans a Ceuta i Melilla
Comparteix
L’organització internacional publica un informe on s’assenyalen fins a vuit tipus de violacions dels DDHH com les expulsions sumàries o els abusos policials.
Ceuta i Melilla és un territori sense drets per a les persones migrants i refugiades. Aquesta és la principal conclusió d’un informe publicat per l’organització Amnistia Internacional en el qual es denuncien fins a vuit tipus de violacions dels drets humans a ambdues ciutats de l’Estret de Gibraltar. Algunes d’elles són: la manca de condicions adequades en el CETIS (Centre d’Estança Temporal d’Immigrants), les expulsions sumàries, els abusos policials o la dificultat d’accés per a persones refugiades.
"Qui aconsegueix accedir ha de fer front a la discriminació per raó de nacionalitat i la manca d’atenció a grups vulnerables, com persones amb discapacitat, víctimes de tràfic de persones o col·lectius LGBTI", denuncien a l’organització internacional. Segons mostra Amnistia, les persones refugiades d’origen sirià reben un tracte preferencial respecte a altres nacionalitats, que pateixen amb més gravetat les restriccions a la llibertat de circulació.
Esteban Beltrán, director d’Amnistia Internacional Espanya, assegura que "no es garanteix l’aplicació de la Llei d’Asil de la mateixa manera que a la Península". "Algunes nacionalitats com la marroquina o l’algeriana pateixen discriminació i els col·lectius vulnerables no estan rebent l’atenció que necessiten", afegeix.
El pla d’acció d’Amnistia Internacional
Amnistia Internacional ha presentat un pla d’acció amb 15 punts, entre els quals destaca:
- Suspendre la cooperació amb el Marroc en matèria de control migratori
- Garantir que totes les persones necessitades de protecció internacional tinguis accés al territori espanyol
- Garantir unes condicions adequades de vida en els CETI
- Garantir el trasllat immediat a la Península de persones en situació d’especial vulnerabilitat
- Identificar correctament a les persones víctimes de tracta i violència de gènere per garantir que reben informació, protecció i accés a la justícia
- Garantir en els CETI de Ceuta i Melilla tots els drets previstos en les directives europees d’asil i en la normativa espanyola
Afegeix un nou comentari