Arriben les primeres famílies sirianes a Tarragona i Lleida

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arriben les primeres famílies sirianes a Tarragona i Lleida

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Creu Roja atendrà 15 persones refugiades més, que formen part del primer grup que arriba a Espanya per reubicació des de Turquia.

La Creu Roja s’ha compromès a atendre les primeres 15 persones refugiades provinents de Síria als municipis de Tarragona i Lleida, que formen part del primer grup de sirians i sirianes que van aterrar a l’aeroport Madrid-Barajas el passat 22 de juny. Aquest grup s’afegeix a les 20 persones (de diferents procedències) que ja van arribar a finals del mes de maig: 15 d’ells reubicats a Tarragona, i 5 a Lleida. Els països de procedència eren Eritrea, Sri Lanka, Palestina, Iraq, Ucraïna, Turquia, Rússia i Somàlia. Les famílies sirianes que han arribat a Catalunya, han sigut reubicades des de Turquia.

A tot Catalunya, l’associació internacional compta amb 84 places d’acollida residencial per a població refugiada, 48 a la demarcació de Barcelona, 20 a Tarragona i 16 a Lleida. La Creu Roja és una de les tres entitats que gestiona a Catalunya i arreu de l’Estat el Programa Global de Protecció Internacional del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social des de fa més de 30 anys. Les dues entitats que l’acompanyen són ACCEM i el Comitè Català d’Ajuda al Refugiat. Aquest programa consta de 3 fases:

1. L’acollida (6 mesos)

Es posen a disposició de les famílies pisos d’acollida residencial i es comencen a posar les bases del procés d’integració.

2. La integració (6 mesos)

Es promou l’autonomia de les persones i la seva independència. Es fa un itinerari d’acompanyament perquè quan surtin del centre tinguin la màxima autonomia.

3. L’autonomia (6 mesos)

El suport és puntual i es dóna alguna ajuda econòmica.

4. Pròrroga (6 mesos)

Si la situació de la persona ho requereix, el programa s’estén 6 mesos més per facilitar la seva integració.

Entre 2014 i 2015 es van duplicar el nombre de persones refugiades ateses per la Creu Roja a Catalunya. Si durant el 2014 van ser 503 les persones ateses, el 2015 en van ser 975. Només en el que portem de 2016, ja s’ha arribat a 600.

Afegeix un comentari nou