Augmenta l’espiral de violència al Sudan del Sud pel conflicte armat del país

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
El nombre de víctimes de la guerra al Sudan del Sud creix. Font: France Press
Les conseqüències del conflicte armat al Sudan són moltíssimes morts de persones innocents.
La guerra al Sudan del Sud causa víctimes mortals entre la població civil. Font: Europa Press
El país està fent passes enrere en matèria de drets humans.
Les execucions per pena de mort augmenten al Sudan del Sud. Font: El País
La població pateix tortures i maltractaments per part del cos policial i s'ha d'enfrontar a la pena de mort.

Augmenta l’espiral de violència al Sudan del Sud pel conflicte armat del país

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

Amnistia Internacional denuncia un increment de les penes de mort, violacions sexuals i atacs a la població civil i reclama la restitució de lleis que portegeixin els drets humans de la població.

La pau no arriba al Sudan del Sud. Violacions sexuals, atacs i assetjament a la població civil són el pa de cada dia en el país. Les conseqüències són morts d’innocents i la impunitat de les persones responsables d’abusos i dels crims de guerra pel conflicte armat que es viu al país.

Amnistia Internacional a Catalunya (AI) ha mostrat la seva preocupació per l'augment de les execucions i del recurs a la pena de mort. Aquesta organització denuncia que només el mes de febrer, es van executar almenys 7 persones, tres d'elles, membres d'una mateixa família. Aquest nombre iguala al total d'execucions de l'any 2018.

“Aquest repunt de les execucions demostra que queda molt per fer i que, cada vegada més, el país està fent passes enrere en matèria de drets humans i està caient en una espiral de violència”, diu Daniel Vilaró, portaveu d’AI a Catalunya.

Segons AI, aquest tipus de condemnes agreugen encara més la situació del conflicte en què es troba Sudan del Sud. “La pena de mort no és una solució, és l'exponent màxim de la pena cruel, inhumana i degradant”, recrimina Vilaró.

Aquesta organització afegeix que les persones detingudes i recloses per les autoritats, de vegades innocents, a més de patir tortures i maltractaments per part dels agents policials, s'han d'enfrontar a la pena de mort. “És la pitjor vulneració del dret a la vida”, denuncia el portaveu.

En aquest sentit, AI considera que la pau al Sudan no arribarà fins que les autoritats internacionals deixin de mirar cap a un altre costat. “S’han d’emmarcar les lleis i solucions al conflicte armat en allò que diu i estableix el dret internacional per protegir els drets humans de tota la població”, remarca Vilaró.


Afegeix un comentari nou