Barcelona acull el primer Fòrum de MicroONGs

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Barcelona acull el primer Fòrum de MicroONGs

Resum: 

El Fòrum se celebra en el Palau de Congressos de Barcelona els dies 27, 28 i 29 de novembre i aspira a convertir-se en punt de trobada anual. Wikihappiness, associació sense ànim de lucre dedicada a promoure actituds solidàries, ultima els preparatius del Primer Fòrum de MicroONGs, un espai de trobada i aprenentatge que té com objectiu crear sinergies entre microONGs i oferir-los un marc en el qual puguin compartir recursos i també acostar la seva labor al ciutadà del carrer. Entrada lliure.

El Fòrum de les MicroONGs tindrà lloc del 27 al 29 de novembre a Barcelona, coincidint amb el 50 aniversari de la Declaració dels Drets dels Nens per part de l'ONU, una data de referència per a qualsevol organització solidària. El Fòrum es dirigeix d'una banda a les microONGs de qualsevol àmbit que desitgin prendre part activa en l'esdeveniment i, per un altre, a qualsevol persona interessada a conèixer de primera mà la labor que aquestes ONGs estan realitzant en diferents llocs d'Espanya.

L'esdeveniment aspira a ser un punt de trobada de millora professional per a microONGs i una finestra oberta al contacte amb els ciutadans. Les microONGs afronten, per la seva estructura reduïda, reptes particulars a l'hora de gestionar projectes, obtenir fons i donar-se a conèixer. Per això, les jornades dels dies 27 i 28 de novembre seran de caràcter professional, i les organitzacions participants podran assistir a conferències, participar en tallers i compartir experiències per a millorar cadascuna de les seves organitzacions. Es tractaran temes com el repte de créixer sense perdre l'essència, la motivació del voluntariat, la fiscalitat de ONGs, l'enfocament de la comunicació des d'una microONG o l'avaluació de projectes. Iwith.org participarà en un dels tallers.


En canvi, el diumenge 29 de novembre serà una jornada de portes obertes en la qual qualsevol ciutadà podrà visitar el Fòrum i conèixer de primera mà la labor de cadascuna de les petites ONGs participants, que d'aquesta manera podran tenir contacte directe amb socis potencials i actuals, patrocinadors i, en definitiva, visibilitat davant el conjunt de la societat. L'engegada d'aquest primer Fòrum és possible gràcies al treball desinteressat d'un grup heterogeni de professionals que col·laboren com voluntaris i al suport de diverses empreses.


Más informació a www.forumdelasmicroongs.com i a Facebook

En resum:
I Forum de les MicroONGs
27 i 28 novembre – Jornades professionals (inscripció prèvia).
29 de novembre – Jornada de portes obertes.
Entrada lliure.
Palau de Congressos de Barcelona -. Av. Diagonal, 661-671.

Sobre Wikihappiness

Wikihappiness és un moviment social nascut a principis de 2009 que en l'actualitat agrupa al voltant de 3.500 persones i que creix sosteniblement. Sense cap afiliació política ni religiosa, amb personalitat jurídica d'Associació sense ànim de lucre, està formada íntegrament per voluntaris i dóna suport a múltiples projectes de cooperació, tant a nivell nacional com internacional, a causes socials i de formació. Wikihappiness ho formen persones normals i corrents que, juntes, fan coses.

Afegeix un comentari nou