Àmbit de la notícia
Internacional

Barcelona serà la seu de l’Assemblea General Anual de l’European Pride Organisers Association el 2025

Entitat redactora
Kiwop
Autor/a
Laura Borràs
  • La Cambra LGTBIQ+ organitza, per mandat de més d’una trentena d’associacions LGTBIQ+ de Barcelona i el territori, el Pride! BCN. Font: Cambra LGTBIQ+
    La Cambra LGTBIQ+ organitza, per mandat de més d’una trentena d’associacions LGTBIQ+ de Barcelona i el territori, el Pride! BCN. Font: Cambra LGTBIQ+ Font: Cambra LGTBIQ+
  • Barcelona fa un pas endavant en el seu camí per acollir el WorldPride 2030. Font: Cambra LGTBIQ+
    Barcelona fa un pas endavant en el seu camí per acollir el WorldPride 2030. Font: Cambra LGTBIQ+ Font: Cambra LGTBIQ+
  • Barcelona serà la seu de l’Assemblea General Anual de l’European Pride Organisers Association el 2025. Font: Cambra LGTBIQ+
    Barcelona serà la seu de l’Assemblea General Anual de l’European Pride Organisers Association el 2025. Font: Cambra LGTBIQ+ Font: Cambra LGTBIQ+

Serà la primera vegada que aquest esdeveniment de l’EPOA aterri a Catalunya posant de manifest el compromís del territori amb la diversitat i la igualtat de drets.

Després d’aconseguir el 99% dels vots a Porto, Barcelona ha estat escollida l’amfitriona per acollir la següent Assemblea General Anual de l’European Pride Organisers Association. “És innegable que la repercussió que un esdeveniment de tal calibre pot atorgar a la ciutat és un llegat inqüestionable per a la comunitat LGTBIQ+ de Barcelona”, admet el gestor de projectes de la Cambra LGTBIQ+, Andoni Ibáñez.

En aquest sentit, també recalca que “la ciutat comtal esdevindria el mitjà, la plataforma, l'altaveu a través del qual altres organitzacions pro drets i individus de tota Europa puguin alçar la veu, visibilitzar-se, reivindicar i celebrar la seva identitat”.

Des de fa quinze anys, la Cambra LGTBIQ+ organitza, per mandat de més d’una trentena d’associacions LGTBIQ+ de Barcelona i el territori, el Pride! BCN. “Trencar estereotips, desestigmatitzar la nostra existència, visibilitzar la nostra realitat, posar fi a la LGTBIQ-fòbia, mostrar models positius i aplanar el camí a les noves generacions són alguns dels objectius reals pels quals sempre ha treballat l'activisme LGTBIQ+ a Barcelona, ​​des de la primera manifestació espanyola el 1977 a Barcelona fins avui”, comenta l’Andoni.

Quatre dies de relacions internacionals

Així doncs, els membres dels organitzadors del Pride de tota Europa es trobaran a la capital catalana per relacionar-se i prendre decisions sobre el futur de l'organització. “Es desenvoluparan actes plenaris, tallers i presentacions de les candidatures per albergar el pròxim EuroPride i la propera ciutat que acollirà l'AGM”, explica el representant de la Cambra LGTBIQ+.

A més, comenta que les jornades serviran també per posar sobre la taula qüestions i problemàtiques que afecten directament el col·lectiu LGBTIQ+. Des de com fer front a l'LGBTI-fòbia, l'educació en diversitat sexoafectiva o com fer front a nous reptes en pro dels drets humans.

Pas important per acollir el WorldPride 2030

Amb aquesta candidatura guanyadora, la ciutat fa un pas endavant en el seu camí per acollir el WorldPride 2030, l’esdeveniment mundial més gran de visibilitat i celebració dels drets LGBTIQ+ al món.

“Presentarem la candidatura al següent Annual General Meeting d'InterPride que se celebrarà el 2026 en una ciutat encara per determinar. Són dos anys de treball els quals portaran un seguit de beneficis innegables a la ciutat i al teixit associatiu”, expliquen des de l’entitat catalana.

“Acollir aquest esdeveniment a la nostra ciutat no només impulsaria la visibilitat i la inclusió de la comunitat LGTBIQ+, sinó que també aportaria importants beneficis econòmics i socials”, afegeix.

Si finalment Barcelona fos escollida seu del WorldPride 2030, aquesta no seria la primera vegada que l’esdeveniment aterraria a Espanya. De fet, Madrid va ser seu de WorldPride el 2017 amb gairebé 3.500.000 assistents.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari